Διεθνή

Κίνα: Ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Κίνα: Ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία
Εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία ζητά η Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία ζητά η Κίνα, εκφράζοντας ανησυχία για την ασφάλειά τους.
Συγκεκριμένα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημοσιοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες των βιολογικών τους εργαστηρίων στην Ουκρανία και προέτρεψε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Υπήρξαν αναφορές ρωσικών μέσων ότι σε αυτά τα βιολογικά εργαστήρια αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων ιών και ότι η Ρωσία τα ανακάλυψε κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτές τις καταγγελίες φαίνεται να ασπάζεται το Πεκίνο.

To Πεκίνο ζητά διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια

Ο εκπρόσωπος Τύπου Zhao Lijian δήλωσε στην ημερήσια ενημέρωση τύπου ότι για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων στην Ουκρανία, στις γύρω περιοχές και σε ολόκληρο τον κόσμο, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων.
«Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως αυτή που γνωρίζει καλύτερα τα εργαστήρια, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που αποθηκεύονται και της έρευνας που έχει διεξαχθεί», είπε ο Zhao.
Οι βιοστρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου», είπε ο Zhao. Με διάφορα ονόματα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες. "Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών; Τι ακριβώς έκαναν; Αυτά ήταν πάντα η πηγή προβληματισμού για τη διεθνή κοινότητα", ανέφερε ο Zhao.
«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να αποσαφηνίσει πλήρως τις βιολογικές στρατιωτικές της δραστηριότητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να αποδεχθεί να επιβεβαιωθούν αυτές από τρίτα μέρη», συμπλήρωσε ο Zhao.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης