Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλείται με ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων η Pimco αν η Ρωσία χρεοκοπήσει

Απειλείται με ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων η Pimco αν η Ρωσία χρεοκοπήσει
Ζημιές έως 2,6 δις δολάρια κινδυνεύει να γράψει η Pimco αν η Ρωσία χρεοκοπήσει
Σχετικά Άρθρα

Η Pimco κινδυνεύει να γράψει ζημιές έως και 2,6 δισεκατομμύρια δολαρίων εάν η Ρωσία δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει τις πληρωμές του χρέους της, αφού ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων πόνταρε μεγάλο σε περίπτωση χρεοκοπίας, σύμφωνα με έκθεση των Financial Times.
Ο επενδυτικός κολοσσός κατέχει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικά ομόλογα που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ανέφερε η εφημερίδα, και έχει τοποθετήσει άλλο 1,1 δισ. δολάρια σε CDS για το ρωσικό δημόσιο χρέος στις αρχές του 2022.
Αυτό σημαίνει ότι η Pimco κινδυνεύει να γράψει ζημιές και στα δύο μέτωπα —και τα ομόλογα και τα CDS— εάν η Ρωσία αθετήσει τις πληρωμές του δημόσιου χρέους της, κάτι που η Fitch Ratings έχει θεωρήσει ως επικείμενο κίνδυνο.
Τουλάχιστον πέντε αμοιβαία κεφάλαια της Pimco πούλησαν τα CDS σε επενδυτές που ήθελαν ασφάλιση έναντι πιθανής ρωσικής χρεοκοπίας, ανέφεραν oi FT, με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων να στοιχηματίζει ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Η Pimco δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραγώγων, οι πελάτες πληρώνουν ένα ασφάλιστρο στην Pimco περιοδικά και λαμβάνουν αποζημίωση εάν η Ρωσία δεν πληρώσει.
Η Ρωσία έχει χτυπηθεί από τις δυτικές κυρώσεις που απειλούν την οικονομία της από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης