Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία – Σουηδία: Εκτός ημερήσιας διάταξης η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Δανία – Σουηδία: Εκτός ημερήσιας διάταξης η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen σημείωσε ότι η Ε.Ε. έχει συμφέρον να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η ένταξη της Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στην ατζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βερσαλλίες, σύμφωνα με δηλώσεις των πρωθυπουργών Δανίας και Σουηδίας.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με την Ουκρανία, αλλά το θέμα της ένταξης αυτής της χώρας δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη".
Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen σήμερα, πριν από την έναρξη της άτυπης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. στις Βερσαλλίες,
Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Magdalena Andersson, με τη σειρά της, είπε ότι «η Ουκρανία απέχει ακόμη πολύ από την πραγματική ένταξη στην ΕΕ».
«Υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες που πρέπει να εκπληρωθούν για να γίνει ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. και εμείς, όπως και πολλές άλλες χώρες, πιστεύουμε ότι πρέπει να τις τηρήσουμε. Αλλά θα θέλαμε να δούμε στενότερη συνεργασία με την Ουκρανία, σαν να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης