Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vereshchuk (Aντιπρόεδρος ουκρανικής κυβέρνησης): Ελπίδες ότι η Ρωσία θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός για τους αμάχους

Vereshchuk (Aντιπρόεδρος ουκρανικής κυβέρνησης): Ελπίδες ότι η Ρωσία θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός για τους αμάχους

«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», είπε  η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Irina Vereshchuk

Σήμερα, Σάββατο 12/3, ανθρωπιστικοί διάδρομοι από ουκρανικές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης, θα ανοίξουν για να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Irina Vereshchuk, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ρωσία θα τηρήσει μια κατάπαυση του πυρός ώστε να καταστεί αυτό δυνατό.
Η Irina Vereshchuk ανέφερε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να απομακρύνει κατοίκους από αρκετές πόλεις και χωριά στις περιφέρειες του Κιέβου και του Σούμι, όπως και από μερικές άλλες περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.
«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της.
Σημειώνεται ότι απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα οι προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης.
Ο Vadim Denishenko, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε Το Σάββατο 12/3 ότι αναμένεται να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη χώρα, μεταξύ άλλων και στη Μαριούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης