Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Δώδεκα πύραυλοι έπληξαν την πόλη Erbil στο ιρακινό Κουρδιστάν – Δεν υπήρξαν θύματα

Ιράκ: Δώδεκα πύραυλοι έπληξαν την πόλη Erbil στο ιρακινό Κουρδιστάν – Δεν υπήρξαν θύματα
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση

Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Erbil , πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, τα ξημερώματα της Κυριακής 13/3.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, ενώ Αμερικανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν.
Εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών ανέφερε ότι δεν διακόπηκαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, ενώ κάτοικοι της πόλης δημοσιοποίησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις μεγάλες εκρήξεις και κάποιοι ανέφεραν ότι τα σπίτια τους σείστηκαν.
«Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Αρμπίλ σήμερα στη 1 π.μ. (τοπική ώρα) με στόχο το νέο κτίριο του αμερικανικού προξενείου και τη γειτονική κατοικημένη περιοχή, αλλά προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές και τον τραυματισμό ενός αμάχου», ανακοίνωσε το κουρδικό υπουργείο Εσωτερικών.
Πάντως, από την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ και το αεροδρόμιο, δεν υπήρξαν θύματα, όπως ο υπουργός Υγείας της τοπικής κυβέρνησης.
Αμερικανός αξιωματούχος (που δεν κατονομάζεται) δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν.
Εκπρόσωπος του State Department μίλησε λόγο για «εξωφρενική επίθεση» και επιβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς Αμερικανός και δεν υπήρξαν ζημιές στο αμερικανικό προξενείο.
Σημειώνεται ότι Αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο συγκρότημα του διεθνούς αεροδρομίου της Αρμπίλ, έχουν στο παρελθόν δεχθεί επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τις οποίες αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν πολιτοφυλακές που είναι σύμμαχες του Ιράκ.
«Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι» εκτοξεύτηκαν από τοποθεσία εκτός της ιρακινής επικράτειας με στόχο το Αρμπίλ, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdistan24 έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από καταστροφές στις εγκαταστάσεις του σε αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον πολλών τμημάτων του Αρμπίλ, καλούμε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν, ο Masrour Barzani.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίθεση κατά της πόλης Αρμπίλ σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν drones έπληξαν το αεροδρόμιο, χωρίς πάλι να υπάρξουν θύματα.
Πάντως, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Ιρανική κρατική τηλεόραση: Στόχος της πυραυλικής επίθεσης στην Αρμπίλ ήταν «μυστικές ισραηλινές βάσεις»

Η πυραυλική επίθεση κατά της κουρδικής περιφερειακής πρωτεύουσας Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ είχε στόχο «μυστικές ισραηλινές βάσεις», δήλωσε ανταποκριτής της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης που έχει την έδρα του στο Ιράκ.
Πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης