Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk καλεί σε... μονομαχία τον Vladimir Putin - Το νέο, τρελό tweet στα ρώσικα και τα στοιχήματα στην Ουκρανία

Ο Elon Musk καλεί σε... μονομαχία τον Vladimir Putin - Το νέο, τρελό tweet στα ρώσικα και τα στοιχήματα στην Ουκρανία
Μάλιστα γράφει και στα ρώσικα το μήνυμα του, απευθυνόμενος στον Ρώσο ηγέτη, με το διακύβευμα... όπως λέει, να πέφτουν στην Ουκρανία
Με μια νέα... αινιγμαντική ανάρτηση στο αγαπημένο του μέσο το Twitter, ο μεγιστάνας της Tesla Elon Musk καλεί όπως ο ίδιος λέει σε μονομαχία τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία.
Μάλιστα γράφει και στα ρώσικα το μήνυμα του, απευθυνόμενος στον Ρώσο ηγέτη, με το διακύβευμα.. όπως λέει, να είναι στην Ουκρανία.
eLON_mUSK.png

Το δορυφορικό ίντερνετ στους Ουκρανούς 

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή της ρωσικής εισβολής η Ουκρανία έλαβε τελικά δωρεές δορυφορικών τερματικών διαδικτύου «Starlink» από τη SpaceX, καθώς ο Elon Musk ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα.
«Starlink εδώ! Ευχαριστώ, Elon Musk», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, λίγες μέρες αφότου ζήτησε βοήθεια από τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX.
Ο επικεφαλής της Tesla και του ομίλου SpaceX είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ουκρανίας να παράσχει ίντερνετ μέσω δορυφόρου Starlink στη χώρα.

Υπερ της ελευθερίας λόγου

Μάλιστα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στις πιέσεις ορισμένων κυβερνήσεων για να σταματήσουν να μεταδίδουν οι δορυφόροι της Starlink τη μετάδοση ρωσικών ειδησεογραφικών καναλιών. 
Ο ιδιοφυής επιχειρηματίας δηλώνει υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου με αφορμή το κλείσιμο καναλιών και την απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων από ρωσικές και ουκρανικές ιστοσελίδες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Στις 4/3 ο ιδρυτής των Tesla και Space X είχε ανακοινώσει ότι «το Starlink είναι το μόνο μη ρωσικό σύστημα επικοινωνιών που εξακολουθεί να λειτουργεί σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, επομένως η πιθανότητα να στοχοποιηθεί είναι υψηλή. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε με προσοχή».
Ταυτόχρονα συμβούλευε ότι οι χρήστες του θα πρέπει «να τοποθετήσουν ελαφρύ καμουφλάζ πάνω από την κεραία για να αποφύγουν την οπτική ανίχνευση.
O Elon Musk, ωστόσο, μέσω από τα social media εκφράζει και τη στήριξη του στο ρωσικό λαό που όπως αναφέρει δεν θέλει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης