Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Βουτιά 5,1% στα 106,9 δολάρια το Brent – Οι ΗΠΑ ίσως άρουν τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας

Πετρέλαιο: Βουτιά 5,1% στα 106,9 δολάρια το Brent – Οι ΗΠΑ ίσως άρουν τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας
Το σενάριο εισαγωγής πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ ενισχύει και η Chevron
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη πτώση κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου Brent, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές ότι οι Η.Π.Α. πρόκειται να επιτρέψουν στη Βενεζουέλα να κάνει κάποιες ανταλλαγές πετρελαίου με χρέος, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν περισσότερα καύσιμα στην αγορά.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 6,32 δολ. ή 5,8% και έκλεισε στα 103,01 δολ. ενώ στα χαμηλά της ημέρας διολίσθησε κάτω και από τα 100 δολ. το βαρέλι.
Το Brent Μαΐου, στο μεταξύ, έχασε 5,77 δολ. ή 5,1% στα 106,90 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό συμβόλαιο ξεπέρασε τα 130 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent πλησίασε τα 140 δολ. το βαρέλι. 
Ο Phil Flynn, αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group, πιστεύει ότι η κυβέρνηση Biden είναι «απελπισμένη να κάνει μια συμφωνία με τη Βενεζουέλα επειδή οι προμήθειες καυσίμων ντίζελ είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα». 
Το σενάριο εισαγωγής πετρελαίου από τις ΗΠΑ ενισχύει και η Chevron, η οποία είναι έτοιμη να πάρει τον έλεγχο στην κοινοπραξία που έχει με την κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας σε περίπτωση που αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ. 
Στους παράγοντες, όμως, που ώθησαν χαμηλότερα την τιμή του πετρελαίου ήταν και ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων που διεξήχθη σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, πυροδοτώντας αισιοδοξία στους επενδυτές και άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών. 
Ωστόσο, δεν υπήρξε εμφανής πρόοδος στις συνομιλίες, οι οποίες τώρα αναμένεται να επαναληφθούν αύριο Τρίτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης