Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια είναι η Marina Ovsyannikova, η δημοσιογράφος που ξέσπασε Live κατά του πολέμου - «Η τύχη της αγνοείται» λέει ο δικηγόρος της

Ποια είναι η Marina Ovsyannikova, η δημοσιογράφος που ξέσπασε Live κατά του πολέμου - «Η τύχη της αγνοείται» λέει ο δικηγόρος της
Αμέσως μετά την ακτιβιστική ενέργειά της, συνελήφθη με την κατηγορία ότι παραβίασε τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του Putin που προβλέπει από 3 έως 15 έτη φυλάκισης για όποιον χαρακτηρίζει πόλεμο την αποκαλούμενη από το Κρεμλίνο "ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία"

Η δημοσιογράφος Marina Ovsyannikova έχει περάσει στην ιστορία, με την πράξη αντίστασης που έκανε το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαρτίου, στον «αέρα» ρωσικού καναλιού, την ώρα των ειδήσεων.

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Διαμαρτυρήθηκε live στη ρώσικη τηλεόραση και τώρα... αγνοείται - Το πρόσωπο της αντίστασης

Η έμπειρη τηλεοπτική παραγωγός της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης γνωρίζοντας άριστα τον άμεσο αντίκτυπο που θα είχε η πράξη της σε όλο τον κόσμο, αλλά και τις εξίσου άμεσες συνέπειες που θα επέφερε για την ίδια- αφού η νομοθεσία του Putin προβλέπει πλέον ποινές έως και 15 χρόνια φυλακής για όσους μιλήσουν για πόλεμο αντί για "ειδική επιχείρηση" στην, Ουκρανία- εισέβαλε στο τηλεοπτικό πλατό, την ώρα που παρουσιάστρια εκφωνούσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

 

Κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε "Σταματήστε τον πόλεμο" και "Σας λένε ψέμματα" έστειλε ένα ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα καταγγέλοντας την ρωσική κρατική προπαγάνδα και τον πόλεμο του Putin στην Ουκρανία.

Λίγο πριν εισβάλει στο τηλεοπτικό πλατό, η Οβσιανίκοβα είχε βιντεοσκοπήσει ένα μήνυμά της στο οποίο εξηγεί ποια είναι και τι ζητά. Στο βίντεο αυτό ζητά συγγνώμη που βοήθησε να γίνει "πλύση εγκεφάλου" στους Ρώσους μέσω προπαγάνδας και τους προτρέπει να σταθούν ενάντια στο καθεστώς του Putin.

Αναφέρει επίσης, ότι ντρέπεται επειδή το Channel One για αρκετά χρόνια διασπείρει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου. "Ολη η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα ανήκει στη συνείδηση ενός ανθρώπου, του Putin. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός και η μητέρα μου Ρωσίδα και δεν ήταν ποτέ εχθροί. Το κολιέ στο λαιμό μου λέει ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αυτόν τον αδερφοκτόνο πόλεμο και τα αδελφά έθνη μας να κάνουν ειρήνη μεταξύ τους", λέει η Μαρίνα στο βίντεο.

Ποια είναι η Marina Ovsyannikova που είπε στους Ρώσους

Γεννημένη στην Οδησσό από Ρωσίδα μητέρα και Ουκρανό πατέρα το 1978, η 44χρονη Μαρίνα Οβσιανίκοβα εργαζόταν ως τηλεοπτική παραγωγός στο Channel One. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κουμπάν και εν συνεχεία της Ρωσικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η Οβσιανίκοβα έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον ρωσικό μηντιακό όμιλο Russia TV που συγκεντρώνει 118 τηλεοπτικά κανάλια και πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οβσιανίκοβα Guardian

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IMDB, ήταν επίσης υπεύθυνη για ειδικά εφέ και κασκαντέρ σε δυο ταινίες, Assassins Run και Ya Ne Vernus.

Συνελήφθη και αγνοείται η τύχη της

Αμέσως μετά την ακτιβιστική ενέργειά της, συνελήφθη με την κατηγορία ότι παραβίασε τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του Putin που προβλέπει από 3 έως 15 έτη φυλάκισης για όποιον χαρακτηρίζει πόλεμο την αποκαλούμενη από το Κρεμλίνο "ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία".

"Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται η δημοσιογράφος" φέρεται να δήλωσε ο δικηγόρος της Οφσιανίκοβα σύμφωνα με το BBC. Ο δικηγόρος της φέρεται να προσπάθησε να τη βρει σε όλα τα αστυνομικά τμήματα κοντά στο τηλεοπτικό κέντρο αλλά δεν κατάφερε να τη βρει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης