Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή αύριο (16/3) η στάση πληρωμών από τη Ρωσία – Λήγουν ομόλογα 117 εκατ. δολαρίων

Πιθανή αύριο (16/3) η στάση πληρωμών από τη Ρωσία – Λήγουν ομόλογα 117 εκατ. δολαρίων

Ενδέχεται να πληρώσει με κινέζικα γουάν ή ακόμη και με ρούβλια

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία είναι κοντά στο να αθετήσει το χρέος της για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, με δύο πληρωμές συνολικού ύψους 117 εκατ. δολαρίων που λήγουν αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, όπως μεταδίσει το CNBC.
Η πληρωμή είναι η πρώτη από τότε που επιβλήθηκε σωρεία διεθνών κυρώσεων στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία, αποτελώντας το πρώτο τεστ ικανότητας και προθυμίας της κυβέρνησης να πληρώσει τους ξένους πιστωτές, την ώρα που η κεντρική τράπεζα και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της χώρας δυσκολεύονται από τις κυρώσεις και αλλά και τους περιορισμούς στο εσωτερικό.
Μια αθέτηση υποχρεώσεων θα μπορούσε να προκαλέσει μια παρατεταμένη διαμάχη με οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, διεθνείς οργανισμούς και ξένους πιστωτές και να δώσει τον τόνο για το τι θα συμβεί με μια σειρά από επερχόμενες πληρωμές φέτος.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov ανέφερε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα αποθέματά της σε κινεζικό γουάν για να πραγματοποιήσει ορισμένες από τις πληρωμές της, καθώς τα ευρώ και τα δολάρια είναι πλέον απρόσιτα λόγω κυρώσεων.
Εναλλακτικά, η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι οι πληρωμές σε πιστωτές από «εχθρικές» χώρες θα γίνονται σε ρούβλια, με το νόμισμα να έχει υποτιμηθεί απότομα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Ακολουθεί μια λίστα με τις επερχόμενες εξωτερικές πληρωμές ομολόγων της Ρωσίας έως τα τέλη Σεπτέμβρη και το αρχικό νόμισμα στο οποίο είχαν εκφραστεί:

russia_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης