Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελβετία αυστηροποίησε τις κυρώσεις της σε βάρος της Λευκορωσίας

Η Ελβετία αυστηροποίησε τις κυρώσεις της σε βάρος της Λευκορωσίας
Η παροχή δημόσιας χρηματοδότησης ή οικονομικής βοήθειας απαγορεύεται, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ περιορισμοί εφαρμόζονται σε χρεόγραφα, δάνεια και στην αποδοχή καταθέσεων

Η Ελβετία αυστηροποίησε τις οικονομικές της κυρώσεις εις βάρος της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε σήμερα 16/03 η κυβέρνηση, επικαλούμενη την στήριξη της χώρας αυτής της Ανατολικής Ευρώπης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η ουδέτερη Ελβετία έχει υιοθετήσει πλήρως τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Λευκορωσίας, οι οποίες έχουν ήδη επιβληθεί από την ΕΕ στις 2 και στις 9 Μαΐου.
Οι κυρώσεις, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από σήμερα, είναι κυρίως εμπορικές και οικονομικές, ανακοίνωσε η Ελβετία και περιλαμβάνουν μια απαγόρευση εμπορικών εξαγωγών αντικειμένων διπλής χρήσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για στρατιωτικούς όσο και για πολιτικούς σκοπούς.
Η απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων στην Ελβετία έχει επίσης επεκταθεί για να περιλαμβάνει λευκορωσικά προϊόντα ξυλείας και αντικείμενα κατασκευασμένα από καουτσούκ, σίδερο, χάλυβα και τσιμέντο.
Η παροχή δημόσιας χρηματοδότησης ή οικονομικής βοήθειας απαγορεύεται, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ περιορισμοί εφαρμόζονται σε χρεόγραφα, δάνεια και στην αποδοχή καταθέσεων.
Συναλλαγές με την Λευκορωσική Κεντρική Τράπεζα επίσης δεν επιτρέπονται πλέον.
Ελβετικές εταιρείες έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους στη Λευκορωσία και χθες η κατασκευάστρια εταιρεία σιδηροδρόμων Stadler Rail ανακοίνωσε ότι προσωρινά θα αναστείλει την λειτουργία του εργοστασίου της κοντά στο Μινσκ.
Σε μια κίνηση που δεν χαρακτηρίζει την παραδοσιακή ουδετερότητά της, η Ελβετία υιοθέτησε κυρώσεις τις οποίες η ΕΕ επέβαλε σε Ρώσους και σε εταιρείες και πάγωσε τα περιουσιακά τους στοιχεία για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης