Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι έχουν 213 δισ. δολάρια σε ελβετικές τράπεζες μέσω off shore λογαριασμών

Οι Ρώσοι έχουν 213 δισ. δολάρια σε ελβετικές τράπεζες μέσω off shore λογαριασμών
Μία… ασυνήθιστη αποκάλυψη από την Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρώσοι έχουν «κρυμμένα» 213 δισ. δολάρια στις ελβετικές τράπεζες.
Η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών (SBA) υπολόγισε ότι οι τράπεζες διατηρούν από 150 δισ. έως 200 δισ. ελβετικά φράγκα (213 δισ. δολάρια) σε καταθέσεις από Ρώσους πελάτες σε λογαριασμούς off shore.
Αυτό δείχνει ότι η έκταση των συναλλαγών των πλούσιων Ρώσων με τις τράπεζες στην Ελβετία, το μεγαλύτερο κέντρο «υπεράκτιου» πλούτου στον κόσμο όπως το χαρακτηρίζει το πρακτορείο Reuters, είναι πολύ μεγάλη.
Η αποκάλυψη της SBA θεωρειται… σπάνια για την Ελβετία, η οποία έχει απορρίψει πολλά αιτήματα διαφάνειας στο παρελθόν και το… ασυνήθιστο βήμα γίνεται σε μία περίοδο εφαρμογής κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κεφάλαια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.
Υπάρχει άλλωστε ένας δημόσιος διάλογος πλέον στην Ελβετία αναφορικά με το ρόλο της χώρας: ο Mattea Meyer, συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ζητά να «παγώσουν» τυχόν κεφάλαια που ανήκουν σε Ρώσους που ανήκουν στο ευρύτερο περιβάλλον του προέδρου Vladimir Putin και την κυβέρνησή του.
"Ένα μέρος ανήκει σε ολιγάρχες πιστούς στο Κρεμλίνο. Τα χρήματα και η δραστηριότητά τους... βοηθούν στη χρηματοδότηση του πολέμου", είπε ο Meyer, προσθέτοντας ότι η Ελβετία "πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να κλείσει τις κάνουλες των κεφαλαίων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης