Διεθνή

Medvedev: H Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους εχθρούς της στη θέση τους

Medvedev: H Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους εχθρούς της στη θέση τους
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση πως έχει στήσει μια άγρια ρωσοφοβική συνωμοσία για να διαλύσει τη Ρωσία.

Προειδοποίηση απηύθυνε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λόγω της βοήθειάς τους που προσφέρουν στην Ουκρανία, αλλά και της επιθετικής ρητορικής την οποία έχουν αναπτύξει η Ρωσία.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση, γενικότερα, πως έχει στήσει μια άγρια ρωσοφοβική συνωμοσία για να διαλύσει τη Ρωσία.
Ο Dmitry Medvedev, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και τώρα είναι αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποκινήσει μια «αηδιαστική» ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει.
«Δεν θα λειτουργήσει, η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους εχθρούς της στη θέση τους», είπε ο Medvedev.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι και Ασιάτες σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους ηγέτες, εταιρείες και επιχειρηματίες, αποκόπτοντας τη χώρα από την παγκόσμια οικονομία.
Από την άλλη, ο Πρόεδρος Vladimir Putin λέει ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» (όπως την αποκαλεί) ήταν απαραίτητη επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν την Ουκρανία ως μοχλό για να απειλήσουν τη Ρωσία, και η Ρωσία έπρεπε να αμυνθεί ενάντια στη «γενοκτονία» των ρωσόφωνων από την Ουκρανία.
Η Ουκρανία λέει ότι παλεύει για την ύπαρξή της και ότι οι ισχυρισμοί του Putin για γενοκτονία είναι ανοησίες.
Η Δύση λέει ότι οι ισχυρισμοί ότι θέλει να διαλύσει τη Ρωσία είναι αποκύημα φαντασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης