Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο για Biden: Είναι κουρασμένος, ξεχασιάρης και επιθετικός

Κρεμλίνο για Biden: Είναι κουρασμένος, ξεχασιάρης και επιθετικός
Η απάντηση του Κρεμλίνου στον χαρακτηρισμό «εγκληματίας πολέμου» που απέδωσε ο Biden στον Putin

Στους χαρακτηρισμούς «εγκληματίας πολέμου» και «δολοφονικός δικτάτορας» που απέδωσε τα τελευταία 24ωρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden στον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin απάντησε με σαφείς αιχμές το Κρεμλίνο.
Με σαφή ειρωνικό τόνο ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, χαρακτήρισε ξεχασιάρη, ευερέθιστο και κουρασμένο τον Αμερικάνο πρόεδρο.
«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Putin.
Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Biden, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov.

Πυρά Biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε την Τετάρτη 16 Mαρτίου ότι ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin «είναι εγκληματίας πολέμου» και ευθύνεται αποκλειστικά για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ήταν η πρώτη φορά που ο Biden χαρακτήρισε δημόσια τον Putin με αυτή τη φράση.
Το σχόλιο ήρθε λίγες ώρες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν ουσιαστικά με τον ανώτατο εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία.

Συνομιλία

Σε μια ανταλλαγή απόψεων με έναν δημοσιογράφο, ο Βiden ρωτήθηκε: «Πρόεδρε, μετά από όλα όσα είδαμε, είσαι έτοιμος να αποκαλέσεις τον Biden εγκληματία πολέμου».
Ο Biden απάντησε αρχικά, «Όχι».
Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θα «πήγαινε στην Πολωνία», όπου πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη ρωσική εισβολή.
Στη συνέχεια ο Biden είπε: «Ω, νομίζω ότι είναι εγκληματίας πολέμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης