Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πυρά Putin: Η Ουκρανία είναι υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου - Η συνομιλία με Macron για την λήξη των εχθροπραξιών

Νέα πυρά Putin: Η Ουκρανία είναι υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου - Η συνομιλία με Macron για την λήξη των εχθροπραξιών
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Putin «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές», επισημαίνει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Νέα επικοινωνία αντήλλαξαν οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας, Macron και Putin αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Μάλιστα, ο Ρώσος ηγέτης εξαπέλυσε πυρά κατά της Ουκρανίας, κατηγορώντας την για «εγκλήματα πολέμου», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Κατά τη ρωσική προεδρία, ο Putin περιέγραψε την προσέγγιση της Μόσχας για μια πιθανή συμφωνία εκεχειρίας και υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους.
Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχος» για την κατάσταση στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου - Πυρά από τον Putin 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο Putin με τον Macron, αναφέρεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ουκρανία για «πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Μόσχας κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να μην στοχοποιούν αμάχους.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Putin «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές», επισημαίνει το Κρεμλίνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στον Γάλλο ομόλογό του για την προσέγγιση της Μόσχας σε σχέση με μια πιθανή συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, προστίθεται στην ανακοίνωση.
“Αντιδρώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Macron, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τις ζωές των αμάχων”.
Οι δυο τους συζήτησαν, επίσης, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και τη στάση της Μόσχας για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης