Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - κορωνοϊός: Δύο θάνατοι λόγω επιπλοκών της COVID-19 μετά από έναν χρόνο

Κίνα - κορωνοϊός: Δύο θάνατοι λόγω επιπλοκών της COVID-19 μετά από έναν χρόνο
Υπό περιορισμό έχουν τεθεί δεκάδες εκατομμύρια κινέζοι στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της χώρας

Tους δύο πρώτους θανάτους ασθενών λόγω επιπλοκών της COVID-19, μετά από ένα διάστημα που ξεπερνά το ένα έτος, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας (σ.σ. το υπουργείο Υγείας) στην Κίνα, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπη με αναζωπύρωση των μολύνσεων του νέου κορωνοϊού.
Οι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Τζιλίν και είναι οι πρώτοι που ανακοινώνονται από την 25η Ιανουαρίου 2021 στην ηπειρωτική Κίνα, με εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 4.051 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Μέχρι πρόσφατα η Κίνα, που είναι η χώρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός στα τέλη του 2019, διατηρούσε υπό πλήρη έλεγχο την επιδημία, επιβάλλοντας αμέσως αυστηρά μέτρα περιορισμού, αλλά η παραλλαγή Omicron έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες πολλαπλές εστίες.
Ήδη, οι αρχές έχουν θέσει υπό περιορισμό πόλεις όπως η Σεντζέν, τεχνολογικό κέντρο με 17,5 εκατομμύρια κατοίκους (νότια), την ώρα που η πολιτική της Κίνας «μηδέν COVID» αμφισβητείται.
Πλέον, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου που κατέγραφε λιγότερα από 100 κρούσματα πριν από τρεις εβδομάδες, επιβεβαιώνονται πάνω από 1.000 ανά 24 ώρες εδώ και μία εβδομάδα.
Υπό περιορισμό έχουν τεθεί δεκάδες εκατομμύρια κινέζοι στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο γίνεται περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες, υπό τον φόβο ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας μπορεί να θέσει υπό πίεση το σύστημα υγείας.
Ήδδ, στην επαρχία Τζιλίν, όπου καταγράφηκαν χιλιάδες κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, οικοδομήθηκαν 8 νοσοκομεία εκστρατείας και δύο κέντρα καραντίνας.
Επίσης, το Χονγκ Κονγκ, ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας, είναι αντιμέτωπο με το σοβαρότερο κύμα μολύνσεων από την εκδήλωση της πανδημίας και καταγράφει από τις αρχές Μαρτίου περίπου 200 θανάτους κάθε 24 ώρες, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 5.100.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης