Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτείται ο Fauci – Ποιοι λόγοι οδηγούν τον διάσημο λοιμωξιολόγο εκτός των κέντρων εξουσίας

Παραιτείται ο Fauci – Ποιοι λόγοι οδηγούν τον διάσημο λοιμωξιολόγο εκτός των κέντρων εξουσίας
Ο Fauci διορίστηκε στη θέση του το 1984 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan
Σχετικά Άρθρα

Ο Anthony Fauci, ο επί μακρόν διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενός podcast που κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 2022 εάν σκέφτεται να παραιτηθεί ή να αναλάβει ένα λιγότερο απαιτητικό πόστο.
«Σίγουρα σκέφτομαι να το κάνω κάποια στιγμή (σ.σ.παραίτηση)», είπε ο Fauci, 81 ετών.
«Δεν μπορώ να μείνω σε αυτή τη δουλειά για πάντα, εκτός κι αν το προσωπικό μου θα με βρει πεσμένο πάνω στο γραφείο μου μια μέρα.
Θα προτιμούσα να μην το κάνω αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διορίστηκε το 1984

Ο Fauci διορίστηκε στη θέση του το 1984 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan.
Οι δηλώσεις Fauci ακολουθούν χρονικά την αποτυχημένη προσπάθεια του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Rand Paul να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη για την πρότασή του περί κατάργησης του NIAID και τη δημιουργία τριών νέων ινστιτούτων στη θέση του.
Ο Paul ο οποίος συγκρούστηκε με τον Fauci κατά τη διάρκεια πολλαπλών ακροάσεων στο Κογκρέσο, είπε ότι ο 81χρονος λοιμωξιολόγος έχει γίνει «αρχηγός δικτάτορας».
«Κανένας δεν πρέπει να έχει μονομερή εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για εκατομμύρια Αμερικανούς», επισήμανε ο Paul.

Οι επικρίσεις

Ο Paul και άλλοι επικριτές του Fauci έχουν αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο ο ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας του για το κινεζικό εργαστήριο που βρίσκεται κοντά στα πρώτα κρούσματα Covid, την υποστήριξή του στα σκληρά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την παραδοχή του πως ήταν αποπροσανατολιστικός σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών λόγω ανησυχιών ότι δεν θα επαρκούσαν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Χωρίς να αναφέρει τον Paul, ο παρουσιαστής του podcast ρώτησε τον Fauci στη νέα συνέντευξη εάν θα εγκατέλειπε σύντομα τη θέση του.
«Έχω πει ότι θα παραμείνω σε αυτό που κάνω μέχρι να βγούμε από τη φάση της πανδημίας και νομίζω ότι μπορεί να είμαστε ήδη εκεί», απάντησε ο Fauci.
«Εάν μπορούμε να παραμείνουμε σε αυτό, τότε είμαστε σε ένα σημείο όπου νιώθω ότι τα καταφέραμε καλά σε αυτό.
Αλλά δεν έχω κανένα σχέδιο αυτή τη στιγμή να πάω πουθενά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις», ανέφερε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης