Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάλι περιοριστικά μέτρα για Covid – Η Αυστρία επαναφέρει τις μάσκες, δύο εβδομάδες μετά την κατάργηση του μέτρου!

Πάλι περιοριστικά μέτρα για Covid – Η Αυστρία επαναφέρει τις μάσκες, δύο εβδομάδες μετά την κατάργηση του μέτρου!
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κάθε περιοχή της χώρας, εκτός από την πρωτεύουσα Βιέννη, καταργήθηκε ως μέρος της γενικής τάσης σε όλη την Ευρώπη, οι πληθυσμοί να «ζουν με τον Covid»

Μετά από μια νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid που προκλήθηκε από την υποπαραλλαγή BA.2 της Omicron, η Αυστρία πρόκειται να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας, μέτρο το οποίο ήρθη μόλις πριν από δύο εβδομάδες.
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κάθε περιοχή της χώρας, εκτός από την πρωτεύουσα Βιέννη, καταργήθηκε ως μέρος της γενικής τάσης σε όλη την Ευρώπη, οι πληθυσμοί να «ζουν με τον Covid».
Αυτό περιλάμβανε τον τερματισμό της απαίτησης για τους Αυστριακούς να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στους περισσότερους χώρους.

Αν και είναι λιγότερο επικίνδυνη

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή BA.2 αποδεικνύεται ακόμη λιγότερο επικίνδυνη από την αρχική παραλλαγή Omicron από άποψη νοσηλειών και θανάτων, οι περιορισμοί επανέρχονται.
«Η Αυστρία θα επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις περισσότερες εσωτερικές εγκαταστάσεις από την επόμενη εβδομάδα, μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάργηση του μέτρου», αναφέρει το Disclose.tv.
Ο δήμαρχος της Βιέννης Michael Ludwig ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί στα νοσοκομεία, οι οποίοι θα επιτρέπουν την επίσκεψη μόνο σε έναν ασθενή τη φορά.
Ο Ludwig αρνήθηκε επίσης να ακολουθήσει την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να καταργήσει τη χρήση μάσκας, που παρέμεινε σε ισχύ.

Παλινωδίες

Μέλη της εθνικής ομάδας συντονισμού κρίσεων Covid (GECKO) της Αυστρίας ενδέχεται επίσης να αναγκαστούν να παραιτηθούν λόγω προφανούς «οργής» για την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να τερματίσει όλους τους περιορισμούς νωρίτερα τον Μάρτιο 2022.
«Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται υψηλά επίπεδα δυσαρέσκειας για την Gecko», δήλωσε ο μοριακός βιολόγος Andreas Bergthaler.
Ίσως κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι υπάρχει απολύτως μηδενική συσχέτιση μεταξύ της άρσης των κανόνων lockdown και της αύξησης των κρουσμάτων Covid ή οποιωνδήποτε πραγματικών αποδείξεων πως οι μάσκες λειτουργούν για τη μείωση των επιπέδων μόλυνσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ ο διάσημος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci αρνείται επίσης να αποκλείσει νέα μέτρα τύπου lockdown παρά το γεγονός ότι το ποσοστό θνησιμότητας της νέας υποπαραλλαγής είναι ακόμη χαμηλότερο από το αρχικό στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης