Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα – κορωνοϊός: Συναγερμός λόγω έξαρσης - Σε αυστηρό lockdown περίπου 4,5 εκατ. κατοίκοι στην Jilin

Κίνα – κορωνοϊός: Συναγερμός λόγω έξαρσης - Σε αυστηρό lockdown περίπου 4,5 εκατ. κατοίκοι στην Jilin
Αυστηρά μέτρα σε πόλεις της Κίνας λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας

Aυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα στην επαρχία Jilin (Τζιλίν) η Κίνα, μετά την έξαρση της Covid-19 και έτσι, θα μπουν για 3 ημέρες σε αυστηρό lockdown περίπου 4,5 εκατ. κατοικοί της.
Στην πόλη της Τζιλίν, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, θα επιβληθεί αυστηρό lockdown από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα, Κυριακή 18:00 ώρα Ελλάδας) και οι κάτοικοί της δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Σημειώνεται ότι στην Κίνα δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε lockdown και οι αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία, υπό τον φόβο πιέσεων στο υγειονομικό σύστημα.
Στο μεταξύ, η Κίνα, όπου εντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία με αυστηρά περιοριστικά μέτρα από την αρχή του 2020 και πλέον καταγράφει εστίες με την παραλλαγή Omicron, ανακοίνωσε την Κυριακή 20/3 ακόμη 4.053 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο τρίτα εξ αυτών στην Τζιλίν.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Tangshan για ένα 24ωρο

Η πόλη Tangshan (Τανγκσάν) επέβαλε την Κυριακή 20/3 απαγόρευση κυκλοφορίας για 24 ώρες, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση τη διασπορά του ιού και να διενεργήσει τεστ στα 7,7 εκατ. κατοίκους της.

Και στην πόλη Changchun αυστηρά μέτρα

Επίσης, η πόλη Changchun (Τσανγκτσούν), που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές του μήνα, αυστηροποιεί τα μέτρα για τρεις ημέρες και έτσι, μόνο οι εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών και αυτοί που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας θα μπορούν να βγαίνουν εκτός σπιτιού.
Σημειώνεται ότι στις 11/3 ξεκίνησε το lockdown για τα 9 εκατ. κατοίκων της Τσανγκτσούν, οι οποίοι μπορούσαν να βγαίνουν από το σπίτι τους μία φορά κάθε δυο ημέρες.

Χονγκ Κονγκ: Τη Δευτέρα 21/3 η επαναξέταση των περιορισμών

Τη Δευτέρα 21/3 η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam , θα επανεξετάσει τους περιορισμούς της COVID-19.
Η υπό κινεζική κυριαρχία πόλη έχει επιβάλει κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η απαγόρευση πτήσεων από εννέα χώρες, η καραντίνα έως δύο εβδομάδες για τους επισκέπτες που φθάνουν στο Χονγκ Κονγκ, η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 2 ατόμων.
Κλειστοί είναι οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι, οι παραλίες και οι παιδικές χαρές, υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας και δεν γίνεται διά ζώσης εκπαίδευση.
Στο μεταξύ, το προηγούμενο 24ωρο οι αρχές ανακοίνωσαν 16.597 νέα κρούσματα, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων τριών εβδομάδων, έναντι άνω των 20.000 την Παρασκευή.
Η έξαρση του κορωνοϊού πλήττει τα γηροκομεία, ενώ έχει παραλύσει μεγάλα τμήματα της πόλης και μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες είναι ήσυχοι οι δρόμοι στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Χονγκ Κονγκ, κλειστές πολλές επιχειρήσεις, κλειστά ή χωρίς πελάτες είναι τα εστιατόρια και τα μπαρ, άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης