Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - Σχέδιο εξόντωσης Putin: «Δηλητηριάστε τον, ή σκοτώστε τον και κάντε το να φανεί σαν ατύχημα»

Ουκρανία - Σχέδιο εξόντωσης Putin: «Δηλητηριάστε τον, ή σκοτώστε τον και κάντε το να φανεί σαν ατύχημα»
Είναι χαρακτηριστικό πως στο κείμενο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό στα social media και αναπαράγεται από τα ουκρανικά Μέσα, γίνεται λόγος για «δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα» - Τι αναφέρει το τμήμα Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Σχετικά Άρθρα

Σε σχέδιο ανατροπής και εξόντωσης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin αναφέρεται προπαγανδιστική ανάρτηση, από ομάδα της ρωσικής ελίτ που έκανε «το τμήμα Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας».
Αμφότερες οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε προπαγανδιστικές τακτικές με την εν λόγω ανάρτηση, η οποία δεν επιβεβαιώνεται, να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρει η ουκρανική υπηρεσία συγκροτείται ομάδα από επιχειρηματίες και πολιτικούς με επιρροή που αντιτίθεται στα σχέδια του Putin και που επιθυμούν την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση, σημειώνοντας μάλιστα πως έχουν βρει και τον διάδοχό του, στο πρόσωπο του Olexandr Bortnikov.
Πρόκειται για τον διευθυντή της Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ο οποίος, όπως αναφέρεται, πρόσφατα βρέθηκε, σε δυσμένεια, από το στενό κύκλο του Putin, στον οποίο άνηκε.
Η επίσημη δικαιολογία από το Κρεμλίνο για τη δυσαρέσκεια έχει να κάνει με τους θανατηφόρους και λανθασμένους υπολογισμούς στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ωστόσο το συγκεκριμένο δημοσίευμα προχωρά σε μία προπαγάνδα χωρίς προηγούμενο, λέγοντας πως στόχος της ομάδας που συγκροτείται είναι όχι απλώς να ανατρέψουν τον Putin αλλά ουσιαστικά να τον «βγάλουν από τη μέση».

Είναι χαρακτηριστικό πως στο κείμενο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό στα social media και αναπαράγεται από τα ουκρανικά Μέσα, γίνεται λόγος για «δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα».
Παράλληλα, τονίζεται πως γίνεται ήδη προσπάθεια από την Υπηρεσία Ασφαλείας να αποδυναμωθεί η επιρροή του ηγέτη των Τσετσένων, Kadyrov, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους Ουκρανούς παρακάμπτοντας τη ρωσική ηγεσία.
Πάντως, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες διεθνή ΜΜΕ, από την πλευρά της Ρωσίας, παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις ενώ ειδικότερα πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας και άτομα της ασφαλείας του Putin τον ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις στους κόλπους όσων διαφωνούν μαζί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης