Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Macron – Santchez για να βρουν λύσεις στο ενεργειακό

Συνάντηση Macron – Santchez για να βρουν λύσεις στο ενεργειακό
Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emannuel Macron υποδέχτηκε σήμερα στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez προκειμένου να συζητήσουν «αποτελεσματικές λύσεις» για την αύξηση της τιμής της ενέργειας που συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι εν μέρει αφιερωμένη σε αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι «να συγκλίνουμε προς την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων ώστε να περιορίσουμε την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, τις επιπτώσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, να βρούμε λύσεις για τη δημιουργία κοινών αποθεμάτων στην Ευρώπη και να διαφοροποιήσουμε τις πηγές ανεφοδιασμού», είπε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος τον Santchez στο μέγαρο των Ηλυσίων.
Η προτεραιότητα είναι «να προστατευθούν βραχυπρόθεσμα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και να μπορέσουμε μεσοπρόθεσμα να αντέξουμε» διατηρώντας «την ενεργειακή ασφάλειά μας για τον επόμενο χειμώνα», πρόσθεσε.
Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, παράλληλα με τις συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7, παρουσία και του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.
Ο Macron πρόκειται στη συνέχεια να μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με τον Biden, τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Boris Johnson και της Ιταλίας Mario Draghi και τον καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz.
Η Γερμανία έχει διαφωνήσει με την επιβολή εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης