Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Η ΕΕ ίσως συζητήσει την επιλογή νέου κοινού χρέους σε μερικές εβδομάδες

Gentiloni: Η ΕΕ ίσως συζητήσει την επιλογή νέου κοινού χρέους σε μερικές εβδομάδες

Ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι η πραγματική συζήτηση για το κοινό χρέος θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες όταν θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει σε λίγες εβδομάδες εάν χρειάζεται να δανειστεί από κοινού περισσότερα χρήματα ως απάντηση στις προκλήσεις που δημιούργησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Paolo Gentiloni.
«Οι προτάσεις αυτού του είδους τέθηκαν στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες από κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες», δήλωσε ο Gentiloni σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αλλά νομίζω ότι η πραγματική απόφαση για αυτού του είδους τα μέτρα πιθανόν δεν θα λάβει χώρα αυτή τη στιγμή» είπε.
«Θα οδηγήσει και πάλι σε απόφαση για ένα κοινό εργαλείο η ανησυχία για αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών, ειδικά στην ευρωζώνη; Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Gentiloni.
«Νομίζω ότι η πραγματική συζήτηση θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες από τώρα όταν θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης. Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το τραπέζι», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης