Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Μ. Βρετανίας: Στάσιμες οι ρωσικές δυνάμεις στη βόρεια Ουκρανία

Υπουργείο Άμυνας Μ. Βρετανίας: Στάσιμες οι ρωσικές δυνάμεις στη βόρεια Ουκρανία
Προσπαθούν να παρακάμψουν το Μικολάγιφ για να πάνε στην Οδησσό αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν στάσιμες στη βόρεια Ουκρανία αναφέρει στην τελευταία ενημέρωση του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφερόμενο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Το πεδίο μάχης σε όλη τη βόρεια Ουκρανία παραμένει σε μεγάλο βαθμό στατικό με τις ρωσικές δυνάμεις να βρίσκονται πιθανότατα σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης πριν αρχίσουν νέες ευρείας κλίμακας επιθετικές ενέργειες» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στα ανατολικά, καθώς προωθούνται από την κατεύθυνση του Χάρκοβο και της Μαριούπολης.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να παρακάμψει το Μικολάγιφ έτσι ώστε να κατευθυνθεί δυτικά προς την Οδησσό.

Ουκρανικός στρατός: Κρατάμε ακόμα στη Μαριούπολη

Από την πλευρά του το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του κρατούν ακόμα στη Μαριούπολη όπως και στο Τσερνίγκιφ προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των Ρώσων προς το Κίεβο.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι έχουν στραφεί στην στρατολόγηση πρώην στρατιωτών λόγω των μεγάλων απωλειών που έχουν αλλά και λόγω της εμπειρίας που έχουν αυτοί οι στρατιωτικοί σε πολεμικές συγκρούσεις.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως σε πολλά πολεμικά μέτωπα οι Ρώσοι στρατιώτες παρουσιάζουν χαμηλό ηθικό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης