Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία) για εμπάργκο σε ρωσικό πετρέλαιο: Κατάρρευση των διεθνών αγορών ενέργειας

Novak (Ρωσία) για εμπάργκο σε ρωσικό πετρέλαιο: Κατάρρευση των διεθνών αγορών ενέργειας
Ο Novak υποστήριξε ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη ντίζελ, με τα αποθέματα τώρα να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008
Σχετικά Άρθρα

Για τις συνέπειες στις διεθνείς αγορές σε περίπτωση επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Alexander Novak.
Όπως δήλωσε, οι διεθνείς αγορές ενέργειας θα καταρρεύσουν εάν επιβληθούν κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, το μερίδιο των ρωσικών ενεργειακών πόρων στις παγκόσμιες αγορές είναι περίπου 40%. Προφανώς, οι αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κατέρρεαν χωρίς ρωσικούς υδρογονάνθρακες σε περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις» προειδοποίησε ο Novak.
Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι στις διεθνείς αγορές υπήρχε έλλειμμα αμερικανικού αργού πετρελαίου περίπου 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε σε ισχύ νέο πακέτο κυρώσεων την περασμένη εβδομάδα, απαγορεύοντας τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.
Ο Novak υποστήριξε ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη ντίζελ, με τα αποθέματα τώρα να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.
Επίσης, επεσήμανε ότι η απαγόρευση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δείχνει αδυναμία κατανόησης της ισορροπίας της αγοράς ενέργειας και θα τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης