Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση φόρων 6 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποτρέψουν την έκρηξη του πληθωρισμού

Μείωση φόρων 6 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποτρέψουν την έκρηξη του πληθωρισμού

«Αρκετά γενναιόδωρο αλλά δύσκολο να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους», υποστηρίζουν κάποιοι

Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak ανακοίνωσε μείωση φόρων 6 δισ. λιρών (7,19 δισ. ευρώ) για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.
Η αρχή γίνεται στους φόρους των καυσίμων και αναμένεται μελλοντική μείωση του φόρου εισοδήματος.
«Το φορολογικό μου σχέδιο προσφέρει τη μεγαλύτερη καθαρή μείωση στους φόρους φυσικών προσώπων εδώ και 25 χρόνια», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.
Ακόμη όμως και με τους μειωμένους φόρους, είναι απίθανο να προστατευτούν πλήρως οι Βρετανοί που αγωνίζονται απέναντι στην έκρηξη του πληθωρισμού: ο Sunak εκτιμά ότι ο η αύξηση των τιμών θα τρέξει φέτος με 8,7%, που θα είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.
Οι τιμές αυξάνονται ήδη με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών δεκαετιών και το περαιτέρω κόστος αναμένεται να βαρύνει τον επόμενο μήνα, όταν το ανώτατο όριο στους οικιακούς λογαριασμούς ενέργειας θα αυξηθεί κατά 54%.
Ο Tim Pitt, ο οποίος ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού των συμβούλεψε τον πρώην υπουργό των Tories Philip Hammond, έγραψε στο Twitter ότι το πακέτο του Sunak είναι «αρκετά γενναιόδωρο», αλλά απίθανο να είναι αρκετό για να βοηθήσει όσους έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κάνει αρκετά για τους φτωχότερους, δεδομένου του πόσο ζοφερή θα είναι η πίεση για αυτούς» σημείωσε.
Ο Sunak είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ενέχει κίνδυνο για την οικονομική ανάκαμψη, καθώς το Γραφείο Προϋπολογισμού υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του 2022 στο 3,8%, από 6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης