Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ «υπόσχονται» ότι μπορούν να αυξήσουν τις προμήθειες LNG προς την Ευρώπη - Θέλουν άμεσα Ενεργειακή Συμφωνία

Οι ΗΠΑ «υπόσχονται» ότι μπορούν να αυξήσουν τις προμήθειες LNG προς την Ευρώπη - Θέλουν άμεσα Ενεργειακή Συμφωνία
«Οι ΗΠΑ μπορούν να αυξήσουν τις προμήθειες LNG στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες» λέει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan
Σχετικά Άρθρα
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Joe Biden δήλωσε ότι αναμένει μια ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2022, για μια συμφωνία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μείωση της εξάρτησής τους από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αυξήσουν τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG προς τις ευρωπαικές χώρες τους επόμενους μήνες.
«Μια σημαντική προτεραιότητα τόσο για τον πρόεδρο όσο και για τους Ευρωπαίους συμμάχους του είναι να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και ένας πρακτικός «οδικός χάρτης» για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, ποια βήματα πρέπει να ακολουθηθούν, τι μπορούν να συνεισφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τι πρέπει να κάνει η ίδια η Ευρώπη», είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan στους δημοσιογράφους στο Air Force One σήμερα Τετάρτη 23/3.
«Αυτό έχει γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες», είπε ο Sullivan, «και θα έχουμε περισσότερα να πούμε για αυτό το θέμα, συγκεκριμένα την Παρασκευή».
Ο ίδιος πρότεινε να δοθεί έμφαση στη διαφοροποίηση των ευρωπαϊκών προμηθειών φυσικού αερίου.
«Μπορείτε να περιμένετε ότι οι ΗΠΑ θα αναζητήσουν τρόπους για να αυξήσουν τις προμήθειες LNG στην Ευρώπη, όχι μόνο με την πάροδο των ετών, αλλά και κατά τη διάρκεια των (επόμενων) μηνών», είπε αναφερόμενος στο υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Ο Biden ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για συναντήσεις, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, των G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen. Επίσης, θα ταξιδέψει στην Πολωνία την Παρασκευή για να δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στους συμμάχους του ΝΑΤΟ που βρίσκονται πιο κοντά στη Ρωσία.
Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, σήμερα οι τιμές στο ολλανδικό χρηματιστήριο σημείωσαν άνοδο 23% καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στη Gazprom οι «μη φιλικές» χώρες να πληρώνουν το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης