Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΙ ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις - Στο στόχαστρο η ρωσική Δούμα, ο επικεφαλής της Sberbank και αμυντικές βιομηχανίες

ΟΙ ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις - Στο στόχαστρο η ρωσική Δούμα, ο επικεφαλής της Sberbank και αμυντικές βιομηχανίες
Oι κυρώσεις ενάντια σε εταιρείες που παράγουν όπλα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα έχουν βαθιά και μακροχρόνια επίδραση στην αμυντική-βιομηχανική βάση της Ρωσίας και στην αλυσίδα εφοδιασμού της, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δήλωσή του.
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις εναντίον των 328 βουλευτών του νομοθετικού σώματος της Δούμας, του διευθύνοντος συμβούλου της Sberbank, που αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας και ορισμένων ρωσικών αμυντικών εταιρειών.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε:
«Σήμερα, στην τελευταία του δράση επιβολής ενός σοβαρού κόστους στη Ρωσική Ομοσπονδία για τον παράνομο, αδικαιολόγητο και αβάσιμο πόλεμο κατά της Ουκρανίας, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) ορίζει τους βασικούς παράγοντες της εισβολής».
Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις ενάντια σε εταιρείες που παράγουν όπλα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα έχουν βαθιά και μακροχρόνια επίδραση στην αμυντική-βιομηχανική βάση της Ρωσίας και στην αλυσίδα εφοδιασμού της».
Η Janet L. Yellen, γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, είπε ακολούθως:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, χτυπούν την καρδιά της ικανότητας της Ρωσίας να χρηματοδοτεί και να διεξάγει τον πόλεμο και τις φρικαλεότητες της κατά της Ουκρανίας.
Η Ρωσική Κρατική Δούμα συνεχίζει να υποστηρίζει την εισβολή του Putin, να καταπνίγει την ελεύθερη ροή πληροφοριών και να παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών της Ρωσίας.
Καλούμε τους πλησιέστερους στον Putin να σταματήσουν και να καταδικάσουν αυτόν τον αδίστακτο πόλεμο».

Biden: Όσοι κερδίζουν από τις πολιτικές του Κρεμλίνου θα πρέπει να μοιραστούν τον πόνο

Στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε με σχόλιο του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Ανακοινώνω πρόσθετες κυρώσεις σε περισσότερες από 400 Ρώσους ελίτ, βουλευτές και αμυντικές εταιρείες, ως απάντηση στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία. Κερδίζουν προσωπικά από τις πολιτικές του Κρεμλίνου και θα πρέπει να μοιραστούν τον πόνο» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης