Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ελβετία εντόπισε ακίνητα αξίας 6,2 δισ. δολαρίων που ανήκουν σε Ρώσους

H Ελβετία εντόπισε ακίνητα αξίας 6,2 δισ. δολαρίων που ανήκουν σε Ρώσους
Οι τράπεζες της χώρας ενδέχεται να κατέχουν περισσότερα από 200 δισ. δολάρια ρωσικού πλούτου
Σχετικά Άρθρα
Η ελβετική κυβέρνηση έχει λάβει ειδοποίηση για περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε Ρώσους υπό το καθεστώς κυρώσεων αξίας 5,75 δισ. ελβετικών φράγκων (6,2 δισ. δολάρια), ως πρώτη ένδειξη της κλίμακας του πλούτου που «πάρκαραν» στη χώρα πλούσιοι Ρώσοι που ήταν κοντά στον πρόεδρο Vladimir Putin.
Η αξία των ακινήτων είναι μεγάλη καθώς αυτά βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, δήλωσε ο αξιωματούχος της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων Erwin Bollinger σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους ιδιοκτήτες, ούτε πληροφορίες για το εάν τα περιουσιακά στοιχεία έχουν κατασχεθεί.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy ανέφερε την Ελβετία ως «καταφύγιο πλούτου που κατέχουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την εισβολή στη χώρα του».
Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις στους Ρώσους, η κυβέρνηση της Ελβετίας αναμένει από τις τράπεζες και τις τοπικές αρχές να αναφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία των ατόμων που γνωρίζουν.
Η UBS Group AG και η Julius Baer Group Ltd έχουν δηλώσει ότι έχουν δανείσει χρήματα σε Ρώσους που υπόκεινται σε κυρώσεις.
Την περασμένη εβδομάδα το ελβετικό τραπεζικό λόμπι υπολόγισε ότι οι τράπεζες της χώρας ενδέχεται να κατέχουν περισσότερα από 200 δισ. δολάρια ρωσικού πλούτου, αριθμός που υποσκάπτει την επίσημη εκτίμηση.
Η χαλαρή προσέγγιση της Ελβετίας είχε δελεάσει τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους, αλλά η επιχείρηση διαχείρισης των χρημάτων τους πλέον τραβά την προσοχή καθώς ο αιματηρός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει προκαλέσει παγκόσμια καταδίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης