Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump μηνύει την Hillary Clinton για την υποτιθέμενη συνεργασία του με τη Ρωσία το 2016

Ο Trump μηνύει την Hillary Clinton για την υποτιθέμενη συνεργασία του με τη Ρωσία το 2016
Μία ψευδής δήλωση του πρώην δικηγόρου της Clinton στο FBI «ξεκλειδώνει» την υπόθεση για τον Trump
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μήνυσε τη Hillary Clinton και πολλούς άλλους Δημοκρατικούς σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, ισχυριζόμενος ότι προσπάθησαν να νοθεύσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 κατασκευάζοντας μια θεωρία συνωμοσίας που συνέδεε την εκστρατεία του με τη Ρωσία.
Στην αγωγή του ο Τραμπ ζητάει αποζημιώσεις άνω των 24 εκατ. δολαρίων καθώς υποστηρίζει ότι «υποχρεώθηκε να επιβαρυνθεί με έξοδα (όπως δικηγορικές αμοιβές και άλλα). «Ενεργώντας σε συνεννόηση, οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν κακόβουλα για να κατασκευάσουν ένα ψεύτικο αφήγημα ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός τους, Donald Trump, συνωμοτούσε με ένα εχθρικό ξένο κράτος», αναφέρει η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα.
Η Hillary Clinton κατηγορείται για την καμπάνια που έκανε προκειμένου να δημιουργήσει την φήμη ότι ο Donald Trump διατηρούσε μια «μυστική τηλεφωνική γραμμή» με τη Μόσχα, μέσω μιας ρωσικής τράπεζας, και ότι εμπλέκονταν πολλές αμερικανικές υπηρεσίες.
H εκστρατεία της Clinton το 2016 προσπάθησε να πείσει επί προεδρίας Barack Obama, εκτός από το FBI, το State Department, το υπουργείο Δικαιοσύνης και την CIA και συνέχισε να πιέζει για το θέμα ακόμη και μετά την ορκωμοσία του Trump τον Ιανουάριο του 2017.
Ο στόχος ήταν να πυροδοτήσει μία ομοσπονδιακή έρευνα με στόχο τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της και να διαρρεύσει τις επιζήμιες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.
«Η μηχανή Clinton έφερε στο FBI πίεση από διάφορες πλευρές μέχρι να ανοίξουν και να ξανανοίξουν οι έρευνες για τον Trump», αναφέρουν πηγές που προσθέτουν ότι «η εξαπάτηση ήταν ευρεία».
Ο Michael Sussmann ήταν πρώην δικηγόρος της εκστρατείας της Clinton και ήταν ένας από αυτούς που τροφοδότησε την ψεύτικη ιστορία της Alfa Bank στους ομοσπονδιακούς πράκτορες.
Ο Sussmann κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα για ψευδή δήλωση στον πρώην γενικό σύμβουλο του FBI όταν ισχυρίστηκε ότι δεν εργαζόταν «για κανέναν πελάτη» για να θέσει υπόψη της υπηρεσίας τους ισχυρισμούς για μυστικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ Trump και στην Alfa Bank στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, o Sussmann στην πραγματικότητα ενεργούσε για λογαριασμό πελατών, συμπεριλαμβανομένης της Clinton.
Τα εσωτερικά email αποκαλύπτουν ότι οι «πράκτορες» της Clinton γνώριζαν ότι οι δεσμοί μεταξύ Trump και Ρωσίας ήταν «αδύναμοι», περιγράφοντάς τους ακόμη και ως «κόκκινη ρέγγα», αλλά ούτως ή άλλως τους έδωσαν στους ερευνητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης