Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Πιο δυνατή από ποτέ η σχέση ΗΠΑ - ΕΕ – Στρατηγική αποτυχία του Putin ο πόλεμος στην Ουκρανία

Von der Leyen (Κομισιόν): Πιο δυνατή από ποτέ η σχέση ΗΠΑ - ΕΕ – Στρατηγική αποτυχία του Putin ο πόλεμος στην Ουκρανία
Στοχεύουμε να μειώσουμε την εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να απαλλαγούμε από αυτήν είπε η επικεφαλής της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ είναι πιο δυνατές από ποτέ διατύπωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε η προμήθεια της ΕΕ με αμερικανικό φυσικό αέριο LNG.
«Η διατλαντική εταιρική σχέση είναι πιο δυνατή και πιο ενωμένη από ποτέ.
Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε ενάντια στον βίαιο πόλεμο της Ρωσίας» υποστήριξε η Ursula von der Leyen, η οποία υποστήριξε πως «ο πόλεμος αυτός θα είναι μια στρατηγική αποτυχία του Putin».
«Η συνεργασία μας στα τέσσερα διαδοχικά κύματα κυρώσεων κατά της Ρωσίας ήταν εξαιρετική.
Οι κυρώσεις εισχωρούν βαθιά στο ρωσικό σύστημα.
Εξαντλούν τους πόρους του Putin για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον φρικτό πόλεμο» ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.
«Η δουλειά μας για τις κυρώσεις δείχνει επίσης ότι όταν ενεργούμε μαζί, είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά» υποστήριξε η von der Leyen.

Συμφωνία για φυσικό αέριο

Αναφερόμενη στη συμφωνία της ΕΕ για το φυσικό αέριο με τις ΗΠΑ, η von der Leyen ευχαρίστησε τον αμερικανικό λαό για την «ακλόνητη υποστήριξή του».
«Αυτή η υποστήριξη επεκτείνεται στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
Όπως γνωρίζετε, στοχεύουμε να μειώσουμε την εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να απαλλαγούμε από αυτήν.
Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω, πρώτα από όλα, επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και μέσω πρόσθετων προμηθειών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων LNG» υποστήριξε η επικεφαλής της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης