Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medinsky (Ρωσία): Συμφωνία για το Ουκρανικό μόνο εάν διευθετηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα – Έμμεση απάντηση σε Erdogan

Medinsky (Ρωσία): Συμφωνία για το Ουκρανικό μόνο εάν διευθετηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα – Έμμεση απάντηση σε Erdogan
«Οι Ουκρανοί δεν βιάζονται, πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους και λένε ανοιχτά ότι έχουν πολλά κέντρα λήψης αποφάσεων που πρέπει να συντονίσουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε», λέει ο ίδιος.
Σχετικά Άρθρα
"Η ρωσική πλευρά στις συνομιλίες με την Ουκρανία επιμένει σε μια συνολική συνθήκη, η οποία είναι απίθανο να υπογραφεί εάν δεν ληφθούν υπόψη οι θέσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη Μόσχα", δήλωσε ο Vladimir Medinsky, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ουκρανία και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.
«Επιμένουμε σε μια συνολική συνθήκη, η οποία, εκτός από το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας και τις εγγυήσεις ασφαλείας, θα προβλέπει επίσης μία ολόκληρη σειρά θέσεων που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας: αποστρατιωτικοποίηση, αποναζοποίηση, αναγνώριση της Κριμαίας και του Ντονμπάς.
Εάν δεν ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω, η υπογραφή μίας συνθήκης δεν είναι πολύ πιθανή», είπε ο Medinsky στους δημοσιογράφους σήμερα Παρασκευή 25/3.
"Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Ουκρανοί συνάδελφοί μας προσπαθούν να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις.
Δεν βιάζονται, πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους και λένε ανοιχτά ότι έχουν πολλά κέντρα λήψης αποφάσεων που πρέπει να συντονίσουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε», είπε ο Medinsky.
«Η ουκρανική πλευρά στις συνομιλίες παίρνει χρόνο για να σκεφτεί και να διαβουλευτεί με τρίτα μέρη», πρόσθεσε ο ίδιος.
"Δυστυχώς, εδώ, από όσο καταλαβαίνουμε, και δεν το κρύβουν, είναι περιορισμένη η ικανότητά τους να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις.
Επομένως, η τρέχουσα κατάσταση δεν φαίνεται ελπιδοφόρα μέχρι στιγμής", κατέληξε.
Στην πραγματικότητα, ο Ρώσος αξιωματούχος δίνει μία απάντηση σε εκείνους που βλέπουν συμφωνία των δύο πλευρών σε κάποια σημεία των διαπραγματεύσεων, επιχειρώντας να περάσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας που δεν ανταποκρίνεται, όμως, στην πραγματικότητα.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan που είπε ότι φαίνεται να συμφωνούν Ουκρανία - Ρωσία στα τέσσερα από τα έξι θέματα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τον οποίο διέψευσε σήμερα όχι μόνο ο Medinsky αλλά και ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Dmitry Kuleba.

Τι είπε ο Erdogan

Για συμφωνία σε τέσσερα από τα έξι σημεία της διαφωνίας τους έχουν καταλήξει Ρωσία και Ουκρανία. Αυτό φέρεται να αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη (24/3/2022).
Όπως αποκαλύπτει το Middle Eest Eye, ο Erdogan υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, θα βάλει τέλος στα σχέδια για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και θα αναγνωρίσει τη ρωσική ως μία από τις επίσημες γλώσσες στην Ουκρανία.
Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχει απορρίψει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Παράλληλα, ο Erdogan είπε ότι «η Ουκρανία δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιες παραχωρήσεις και στην αποστρατιωτικοποίηση». Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση.
«Η Ουκρανία εμφανίστηκε επίσης θετική όσον αφορά το αίτημα για συλλογική ασφάλεια» φέρεται να υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης