Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ακυρώνουν τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν μετά την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία θηλέων

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ακυρώνουν τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν μετά την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία θηλέων

Οι Ταλιμπάν, που κατέλαβαν ξανά την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, υπαναχώρησαν την προηγούμενη Τετάρτη από την απόφαση να επιτρέψουν στα κορίτσια να φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια

Σχετικά Άρθρα

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 25/3 ότι ματαιώνει τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στη Ντόχα του Κατάρ, λόγω της απόφασής τους να κλείσουν τα δευτεροβάθμια σχολεία θηλέων στο Αφγανιστάν.
«Ακυρώσαμε ορισμένες από τις δεσμεύσεις μας, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων που είχαν προγραμματιστεί για το Φόρουμ της Ντόχα, και έχουμε καταστήσει σαφές ότι βλέπουμε αυτή την απόφαση ως μια πιθανή καμπή στη δέσμευσή μας», δήλωσε η εκπρόσωπός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jalina Porter.
Το Φόρουμ της Ντόχα πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
Οι Ταλιμπάν, φονταμενταλιστές σουνίτες που κατέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, υπαναχώρησαν την Τετάρτη από την απόφαση να επιτρέψουν στα κορίτσια να φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια, μόλις μερικές ώρες μετά την επαναλειτουργία τους, χωρίς να εξηγήσουν σαφώς γιατί.
«Αυτή η απόφαση των Ταλιμπάν, αν δεν ανατραπεί γρήγορα, θα βλάψει βαθιά τον αφγανικό λαό, τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και τη φιλοδοξία των Ταλιμπάν να βελτιώσει τις σχέσεις τους με τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
«Για το συμφέρον του μέλλοντος του Αφγανιστάν και των σχέσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και της διεθνούς κοινότητας, προτρέπουμε τους Ταλιμπάν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον λαό τους», συνέχισε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται «στο πλευρό των Αφγανών κοριτσιών και των οικογενειών τους, που βλέπουν την εκπαίδευση ως μέσο για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της αφγανικής κοινωνίας και οικονομίας», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης