Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σχέδιο για έγκριση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 50 ετών

ΗΠΑ: Σχέδιο για έγκριση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 50 ετών

Ανησυχία των ειδικών για νέα άνοδο των κρουσμάτων Covid-19 τις επόμενες εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει να δώσει στους ηλικιωμένους Αμερικανούς την επιλογή να λάβουν δεύτερη αναμνηστική δόση για την προστασία από τον κορωνοϊό, όπως αποκάλυψαν οι New York Times το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.
Όσοι είναι 50 ετών και άνω θα μπορούν να λάβουν μία δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου είτε με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech είτε αυτό της Moderna, ανέφεραν οι New York Times.

Φόβοι για άνοδο των κρουσμάτων 

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι στο τομέα της Υγεία για άλλη μια φορά προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να δουν αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τις επόμενες εβδομάδες

Ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν θα εκπλαγεί αν τις επόμενες εβδομάδες δούμε τη επιπέδωση της καμπύλης μείωσης των νέων ή ίσως ακόμη και μια αύξηση» κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο podcast του ABC News «Start Here».

H υποπαραλλαγή

Η προειδοποίησή του έρχεται καθώς μια υποπαραλλαγή της Omicron που ονομάζεται BA.2 εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη.
Οι ειδικοί λένε ότι η υποπαραλλαγή θα μπορούσε σύντομα να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επικείμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων.
Η BA.2 προκαλεί ήδη αύξηση των θετικών κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων μπορεί να συνδεθεί με το BA.2 μέχρι στιγμής, ανέφεραν οι Times.

H έγκριση από τον FDA

Άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου είπαν στους Times ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση  θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Αντικρουόμενες θέσεις

Στελέχη από τις φαρμακοβιομηχανίες έχουν εκφράσει αντικρουόμενες θέσεις σχετικά με το εάν είναι απαραίτητες πρόσθετες δόσεις μετά την αρχική ενίσχυση
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourlas, για παράδειγμα, είπε νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια συνέντευξη στο «Face the Nation» του CBS ότι πίστευε ότι ήταν απαραίτητη μια τέταρτη δόση, ή δεύτερη ενισχυτική δόση.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Moderna Stephen Hoge δήλωσε στο Insider ότι μόνο ορισμένες ομάδες ανθρώπων θα χρειάζονταν την τέταρτη δόση αυτή τη στιγμή.
«Για όσους έχουν κατεστραμμένο ανοσοποιητικό, όσοι είναι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας των 50 ετών ή κυρίως 65 ετών, θέλουμε να προτείνουμε και να ενθαρρύνουμε ανεπιφύλακτα [ένα τέταρτο εμβόλιο], όπως κάνουμε με τα εμβόλια κατά της γρίπης», σημείωσε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης