Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρίκη από τους Ουκρανούς στρατιώτες: Καλούν τις μητέρες των νεκρών Ρώσων και τους χλευάζουν: «Έμεινε μόνο 1 πόδι»

Φρίκη από τους Ουκρανούς στρατιώτες: Καλούν τις μητέρες των νεκρών Ρώσων και τους χλευάζουν: «Έμεινε μόνο 1 πόδι»
Ένας νεοναζί μέλος του τάγματος Azov ονόματι Ivan Zaliznyak ανέβασε το βίντεο και άλλα πέντε παρόμοια στο κανάλι του στο Telegram

Δίχως τέλος είναι οι φρικαλεότητες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Twitter δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να καλούν τις μητέρες των νεκρών Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη και να τους κοροϊδεύουν για την απώλειά τους.

«Οι λογαριασμοί υπέρ της Ουκρανίας στο Twitter μετέφρασαν τα βίντεο και γιόρτασαν τις αποτρόπαιες πράξεις με χαρά», γράφει ο Chris Menahan.

Μια μετάφραση του βίντεο αποκαλύπτει ότι ο στρατιώτης λέει στην χαροκαμένη μητέρα «αυτός ο γαμ*** ανόητος δεν υπάρχει πια», ενημερώνοντάς την ότι το μόνο που είχε απομείνει από αυτόν ήταν «ο κώλ** του και ένα πόδι».
Ο Ουκρανός φάνηκε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο που ανήκε στον νεκρό Ρώσο για να τηλεφωνήσει στη μητέρα του.
Ένας νεοναζί μέλος του τάγματος Azov ονόματι Ivan Zaliznyak ανέβασε το βίντεο και άλλα πέντε παρόμοια στο κανάλι του στο Telegram.

Τα εν λόγω βίντεο, δεν «βοηθούν» στο διαρκώς ενισχυμένο αφήγημα από τα μέσα ενημέρωσης, ότι οι Ουκρανοί είναι τα «καλά παιδιά».

Την ίδια ώρα, το περασμένο Σαββατοκύριακο 26-27/3), εμφανίστηκαν τρομακτικά πλάνα με Ουκρανούς μαχητές να διαπράττουν κυριολεκτικά εγκλήματα πολέμου πυροβολώντας αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες στα γόνατα.
Ο ρόλος των social media και δη του Twitter που συνεχίζει να προβάλλει αυτές τις εικόνες έχει θέσει σε σοβαρή αμφισβήτηση την αξιοπιστία αλλά και την ουδετερότητα τους σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης