Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση Ρωσίας - Φιλανδίας, λόγω των κυρώσεων

Διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση Ρωσίας - Φιλανδίας, λόγω των κυρώσεων
Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση πλέον έμειναν η Ρωσία και η Φιλανδία.
Σχετικά Άρθρα

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι οι σιδηροδρομικές αποστολές εμπορευμάτων προς τη Φινλανδία έχουν σταματήσει μετά την απόφαση του εθνικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Φινλανδίας VR Group ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχόταν εμπορευματικές αμαξοστοιχίες λόγω των οικονομικών κυρώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 27/3, έκανε το τελευταίο δρομολόγιο του το Allegro, το τρένο-εξπρές που συνδέει το Ελσίνκι με την Αγία Πετρούπολη.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Allegro μετέφερε κάθε μέρα περίπου 700 επιβάτες στο Ελσίνκι.
Οι αρχές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να διατηρήσουν τα δρομολόγια ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι Φινλανδοί που διέμεναν στη Ρωσία.
Μαζί τους έβγαζαν εισιτήρια για το Allegro πολλοί Ρώσοι, που ήθελαν να γλυτώσουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων.
Αλλά γι' αυτούς η φυγή δεν ήταν ανεξέλεγκτη.
Οι ρωσικές αρχές φρόντιζαν να ελέγχουν ότι οι ταξιδιώτες διαθέτουν βίζα και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έξοδο από τη χώρα.
Καθώς τώρα το Allegro τερματίζει τα τακτικά δρομολόγια, δεν υπάρχει πλέον σιδηροδρομική σύνδεση της Ρωσίας προς τη Δύση.
Η μόνη δυνατότητα για τους Ρώσους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα είναι τα αεροπορικά δρομολόγια μέσω Τουρκίας ή Σερβίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι
Ρωσία και Φινλανδία είχαν πάντα ιδιαίτερες σχέσεις.
Τον 19ο αιώνα η Σουηδία παραχώρησε την Φινλανδία στην τσαρική Ρωσία και εκείνη της απέδωσε καθεστώς αυτονομίας, αλλά γρήγορα ενισχύθηκε η ιδέα της ανεξαρτησίας.
Το 1906 η Φινλανδία απέκτησε ένα από τα πιο προοδευτικά Συντάγματα στον κόσμο (κατοχυρώνοντας για παράδειγμα το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τις γυναίκες), ενώ το 1917, εν μέσω των γεωπολιτικών αναταράξεων που επέφερε η Οκτωβριανή Επανάσταση, εξασφάλισε την ανεξαρτησία της.
Όμως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο Στάλιν επιτίθεται στη Φινλανδία και καταλαμβάνει το 10% των εδαφών της- μεταξύ αυτών την Ανατολική Καρελία στον Νότο, την επαρχία Πέτσαμο στον Βορρά και το Βίπουρι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Αυτό ήταν το αντίτιμο για την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση.
Ηρωσική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων προσέθεσε, σε ανακοίνωσή της που ανάρτησε στην εφαρμογή Telegram, ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για την αποστολή πρόσθετων εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης