Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Μπλόκο των Ταλιμπάν σε όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν έχουν... γενειάδα

Αφγανιστάν: Μπλόκο των Ταλιμπάν σε όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν έχουν... γενειάδα
Την ίδια ώρα, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την τηλεοπτική μετάδοση των ειδήσεων του BBC σε τρεις βασικές γλώσσες στο Αφγανιστάν

Ελέγχους στις εισόδους όλων των κυβερνητικών γραφείων στο Αφγανιστάν πραγματοποιούσαν το πρωί της Δευτέρας 28/3 στελέχη της διοίκησης των Ταλιμπάν, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλοι εργαζόμενοι έχουν αφήσει γενειάδα και τηρούν έναν κώδικα ενδυμασίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Τρεις πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι εκπρόσωποι του υπουργείου Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς έδιναν οδηγίες σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους να μην ξυρίζουν τα γένια τους, να φορούν τοπικά ρούχα που αποτελούνται από μακριά, φαρδιά μπλούζα και παντελόνι, καθώς και και καπέλο ή τουρμπάνι.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν σύμφωνα με το Reuters ότι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως από εδώ και στο εξής δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα γραφεία και τελικά θα απολυθούν εάν δεν τηρούν τους κανόνες ενδυμασίας.

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τη μετάδοση των ειδήσεων του BBC σε τρεις βασικές γλώσσες

Την ίδια ώρα, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την τηλεοπτική μετάδοση των ειδήσεων του BBC σε τρεις βασικές γλώσσες στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.
«Οι ειδησεογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC σε παστού, περσικά και ουζμπεκικά βγήκαν εκτός αέρα στο Αφγανιστάν, αφού οι Ταλιμπάν έδωσαν εντολή στους τηλεοπτικούς μας εταίρους να αφαιρέσουν τα διεθνή δίκτυα από τις τηλεοπτικές συχνότητες», δήλωσε ο Kafala, επικεφαλής ξενόγλωσσων υπηρεσιών στο BBC World Service, σε χθεσινή ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης