Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν έχει καταλάβει ακόμα τη Μαριούπολη

ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν έχει καταλάβει ακόμα τη Μαριούπολη
Σύμφωνα με το CNN, ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε "καμία αλλαγή" στην κατάσταση στη Μαριούπολη

Οι δυνάμεις Ρωσίας έχουν "κολλήσει" σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος της Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μαριούπολη δεν έχει καταληφθεί ακόμα, παρά τη σχετική δήλωση του δήμαρχου της πόλης σήμερα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε "καμία αλλαγή" στην κατάσταση στη Μαριούπολη, στο Τσερνίχιβ, στο Μικολάιβ ή στο Χάρκοβο.
"Δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο προς το Κίεβο, δεν έχουν σημειώσει πρόοδο αλλού στο βορρά, είτε στο Τσερνίχιβ είτε στο Χάρκοβο", ανέφερε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν "πυρά μεγάλης εμβέλειας", αλλά "δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν την πόλη".
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στον εναέριο χώρο ή στο "θαλάσσιο περιβάλλον".
Επίσης είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις "δεν προέλασαν καθόλου στο Μικολάιβ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου", κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι "συνεπώς βρίσκονται έξω από την πόλη".
Τέλος, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.370 εκτοξεύσεις πυραύλων στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης