Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andersson (Σουηδία): Ανοιχτό το ενδεχόμενο αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ

Andersson (Σουηδία): Ανοιχτό το ενδεχόμενο αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ
«Μετά την ένταξη στην Ε.Ε. δεν είμαστε πλέον πραγματικά ουδέτεροι, απλώς δεν ανήκουμε σε κάποια στρατιωτική συμμαχία» ανέφερε η πρωθυπουργός της Σουηδίας
Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να καταθέσει η Σουηδία αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ ανέφερε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Magdalena Andersson μετά από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz.
«Μετά την ένταξη στην Ε.Ε. δεν είμαστε πλέον πραγματικά ουδέτεροι, απλώς δεν ανήκουμε σε κάποια στρατιωτική συμμαχία», παραδέχτηκε η Andersson και άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο η Σουηδία να υποβάλει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.
«Βλέπουμε ότι η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη έχει αλλάξει.
Γίνονται διάφορες συζητήσεις και αναλόγως του πώς θα τελειώσουν αυτές οι συζητήσεις, θα δούμε και ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για τη Σουηδία», εξήγησε, για να προσθέσει ότι «κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει μόνη της και η απόφαση για ενδεχόμενη ουδετερότητα της Ουκρανίας είναι θέμα του ουκρανικού λαού».
Από την πλευρά του ο Γερμανός Καγκελάριος ανέφερε ότι «η Ρωσία παραβίασε όλους τους κανόνες της διεθνούς τάξης και θα υποστεί η ίδια τις πιο σοβαρές επιπτώσεις».
«Όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν το 1990 ότι η ανάγκη για εγγύηση ασφάλειας στην Ευρώπη αποτελεί ένα από τα κεντρικά ζητήματα της μεταπολεμικής εποχής.
Η Μόσχα παραβίασε όλους τους κανόνες της διεθνούς τάξης.
Και σε αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο μία απάντηση.
Πρώτον, καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο.
Δεύτερον, ενισχύουμε τους εαυτούς μας τόσο ώστε να μη συμβεί μια επίθεση εναντίον της ΕΕ ή των χωρών του ΝΑΤΟ, επειδή είμαστε αρκετά ισχυροί ώστε να απαντήσουμε», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος.
Τέλος, ο Olaf Scholz επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές που θα επιτρέψουν τη διεύρυνσή της και ανέφερε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης