Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανοί αφήνουν το χρίβνα και αγοράζουν προϊόντα με ρούβλια στην υπό ρωσική κατοχή Χερσώνα

Ουκρανοί αφήνουν το χρίβνα και αγοράζουν προϊόντα με ρούβλια στην υπό ρωσική κατοχή Χερσώνα
Οι κάτοικοι της νότιας Ουκρανίας ενώνονται στη ζώνη των ρουβλίων αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ – Ρωσίας για το πώς θα γίνονται οι πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου, με τους Ευρωπαίους να αντιδρούν σθεναρά στο αίτημα για πληρωμές σε ρούβλια, Ουκρανοί κάτοικοι στην υπό ρωσική κατοχή Χερσώνα αρχίζουν να εγκαταλείπουν το ουκρανικό νόμισμα (χρίβνα) και να χρησιμοποιούν τα ρούβλια.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Georgy Muradov, μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία.
Σύμφωνα με τον Muradov, κάτοικοι της Χερσώνας που έλαβαν μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από τη Ρωσία, χρησιμοποίησαν ρούβλια για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα ζωτικής σημασίας είδη διατροφής.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έδωσε μια εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ρουβλίων σε περίπου 1.400 κατοίκους της Ουκρανίας, από τους 2.000 συνολικά που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Εγκαταλείπουν το χρίβνα

Ο Muradov υποστήριξε ότι οι νότιες περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, άρχισαν να εγκαταλείπουν το χρίβνα και να στρέφονται στα ρούβλια.
«Όταν οι άνθρωποι πληρώνονται σε ρούβλια, φυσικά και θα τα χρησιμοποιήσουν.
Οι κάτοικοι της νότιας Ουκρανίας εισέρχονται στη ζωή των ρουβλίων.
Τα δέχονται με χαρά και ευχαρίστηση, έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τα αγαθά που χρειάζονται» είπε ο Muradov.
Όπως επισημαίνει ο Muradov, η Χερσώνα και η Κριμαία ήταν πάντα στενά συνδεδεμένες στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.
«Συνεπώς τέτοιου είδους ανθρώπινες σχέσεις, σε αυτές τις δύσκολες και σύνθετες περιόδους, όχι μόνο διατηρούνται αλλά είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας» είπε ο Muradov.

Ανθρωπιστική βοήθεια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια είτε με τρόφιμα είτε με ζωτικής σημασίας προϊόντα τόσο στο Donbass όσο και σε κατοίκους της Ουκρανίας.
Μάλιστα αναφέρεται πως η παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής της Χερσώνας επεκτείνεται και γεωγραφικά, όσο ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στην περιοχή.
43222222.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης