Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλία Εrdogan - Putin για την Ουκρανία - Πλησιάζει η ώρα για συνάντηση με Zelensky - Προτείνουν τον τούρκο Πρόεδρο για Νόμπελ

Συνομιλία Εrdogan - Putin για την Ουκρανία - Πλησιάζει η ώρα για συνάντηση με Zelensky - Προτείνουν τον τούρκο Πρόεδρο για Νόμπελ
O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Κuleba δήλωσε ότι η χώρα του θα ήταν ευγνώμων προς την Τουρκία, αν συνέβαλε στην οργάνωση συνάντησης Ζelensky - Putin

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan είχε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πρόεδρος Erdogan είπε ότι η θετική και εποικοδομητική συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην Κωνσταντινούπολη εμπνέει ελπίδα για ειρήνη.
Ο Tayyip Erdogan, δε, δήλωσε ότι θέλει να οργανώσει μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
«Δηλώνοντας ότι είναι σημαντικό για τα μέρη να ενεργούν με κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, ο Πρόεδρος Erdogan είπε ότι η Τουρκία θέλει να στεφθούν οι ειρηνευτικές προσπάθειες με μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας» είπαν οι Ρώσοι…
Όπως επισημαίνεται, ο Putin ευχαρίστησε τον Erdogan για την προσπάθεια οργάνωσης συνάντησης μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας…
Όπως φαίνεται λοιπόν δεν θα αργήσει η συνάντηση Zelensky – Putin.

Tι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος μία ημέρα νωρίτερα είχε πει:
«Εάν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια σύνοδο ηγετών στην Κωνσταντινούπολη και τελικά πάρουμε την απόφαση να μετατρέψουμε αυτήν την αρνητική τάση σε θετική με τους δύο ηγέτες, εμείς, ως Τουρκία, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό».
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι θα καλέσει τον Ρώσο ομόλογο του, Vladimir Putin, να εισέλθει σε διάλογο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, για την εξεύρεση λύσης για την Κριμαία και το Donbass.
Παράλληλα, ο Erdogan υποστήριξε ότι o Zelensky δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Putin.
Νωρίτερα, εξάλλου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Dmytro Kuleba, δήλωσε ότι η χώρα του θα ήταν ευγνώμων στην Τουρκία εάν κατάφερνε να διοργανώσει μια συνάντηση των ηγετών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad αναφέρει: Ο Εedogan να προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan μπορεί να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του να βρεθεί λύση εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad.
Έχοντας προνομιακή θέση λόγω των φιλικών σχέσεων τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία, η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης.
Δεν είναι τυχαίο ότι έως σήμερα δύο κρίσιμες συναντήσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη.
«Αν όλα πάνε καλά, ο Erdogan θα μπορούσε σχεδόν να κερδίσει ένα Νόμπελ Ειρήνης με την στάση του», σημείωσε η ολλανδική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Rutte και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είναι «πολύ μακριά από αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης