Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Μαίνεται η πυρκαγιά στις δεξαμενές καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ - Δεν αρνούνται την επίθεση οι Ουκρανοί

BBC: Μαίνεται η πυρκαγιά στις δεξαμενές καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ - Δεν αρνούνται την επίθεση οι Ουκρανοί
Το Μπελγκορόντ, μια πόλη 370.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων προς τα βόρεια από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, που βομβαρδίζεται από το ρωσικό στρατό και παραμένει υπό πολιορκία εδώ και εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

Μαίνεται η πυρκαγιά στις δεξαμενές καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ, η οποία σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές προκλήθηκε από βομβαρδισμό από δυο ουκρανικά ελικόπτερα.
Ορισμένα από τα βίντεο, μάλιστα, εμφανίζονται να δείχνουν πυραύλους τη στιγμή που πλήττουν τις δεξαμενές.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επιθέσεις από ουκρανικά μαχητικά σε ρωσικό έδαφος, ενώ η ουκρανική πλευρά με τον εκπρόσωπο της Kuleba δεν έχει επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς, ενώ σε πρόσφατη ερώτηση από δημοσιογράφους απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να το... αρνηθούμε» σύμφωνα με το BBC.

Πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου

Το Μπελγκορόντ, μια πόλη 370.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων προς τα βόρεια από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, που βομβαρδίζεται από το ρωσικό στρατό και παραμένει υπό πολιορκία εδώ και εβδομάδες.

Ο κυβερνήτης της πόλης, έγραψε στο Telegram ότι «ξέσπασε πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου, έπειτα από βομβαρδισμό από δυο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα, τα οποία εισήλθαν στη ρωσική επικράτεια πετώντας σε χαμηλό υψόμετρο», ενώ προσέθεσε ότι «κανείς δεν σκοτώθηκε» από την επίθεση.
Ενώ ο κυβερνήτης είπε πως ελπίζει πως η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο σύντομα στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, δήλωσε πως βάσει πάντα των εξελίξεων, οι κάτοικοι αναμένεται σύντομα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
139a2e05-dc8f-44d4-b570-d3cbd6b7e6c7.jpg

Τόνισε ακόμη ότι προσωπικό εργαζόταν σκληρά για να θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του αεροδρομίου του Μπελγκορόντ, Αναστασία Γκολοντόροβα, στο πρακτορείο TASS, το αεροδρόμιο δεν υπέστη ζημιές.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκκενωθεί, ενώ δυο άτομα τραυματίστηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς. Ακόμη, έκανε λόγο για πυρκαγιά σε οκτώ δεξαμενές, τις οποίες επιχειρούν να σβήσουν σχεδόν 200 πυροσβέστες.
Η αποθήκη ανήκει στην κρατική ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft.
Στις 29 Μαρτίου, σειρά εκρήξεων είχε καταγραφεί σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Μπελγκορόντ.

«Ειδικοί στις χαμηλές πτήσεις χωρίς να γίνονται αντιληπτοί»

Το BBC με σχόλιο του, επισημαίνει ότι οι ουκρανοί πιλότοι ελικοπτέρων έχουν μακρά εμπειρία στις χαμηλές πτήσεις με υψηλή ταχύτητα, που τους επιτρέπουν να πετούν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τα ραντάρ του στρατού και τα αντιαεροπορικά συστήματα.

Όμως οι πτήσεις στη διάρκεια της νύχτας, σε αρκετή απόσταση εντός της ρωσικής επικράτειας, με στόχο την επίθεση σε αποθήκες καυσίμου του εχθρού είναι μια πράξη που θα απαιτούσε εξαιρετική γενναιότητα – αλλά και κορυφαίες ικανότητες.
Τα ελικόπτερα που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις παραμένουν ευάλωτα σε αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς. Οι πτήσεις στη διάρκεια της νύχτας μειώνουν τον κίνδυνο, όμως ενέχουν το ρίσκο της σύγκρουσης με κάποιο αντικείμενο κοντά στο έδαφος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης