Διεθνή

Times: Η Κίνα εξαπέλυσε μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας, λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή (24/2)

Times: Η Κίνα εξαπέλυσε μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας, λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή (24/2)
Ο στόχος της Κίνας στις επιθέσεις ήταν να υφαρπάξει δεδομένα και να εξερευνήσει τρόπους για να περιορίσει την ουκρανική άμυνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα
Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον του ουκρανικού στρατού και των πυρηνικών εγκαταστάσεων της προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της, σύμφωνα με αναφορές βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δημοσιεύουν οι Times.
Οι βρετανικές αναφορές υποστηρίχθηκαν από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, την SBU, η οποία ισχυρίστηκε ότι η Κίνα συντόνισε χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις και απόπειρες πειρατείας σε επίσημους ιστότοπους της ουκρανικής κυβέρνησης.
Ορισμένες από τις ιστοσελίδες που στοχοποιήθηκαν περιλαμβάνουν πάνω από 600 ιστότοπους που ανήκουν στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την SBU.

Ο στόχος των επιθέσεων

Ο στόχος της Κίνας στις επιθέσεις ήταν να υφαρπάξει δεδομένα και να εξερευνήσει τρόπους για να περιορίσει την ουκρανική άμυνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι επιθέσεις, οι οποίες φέρεται να άρχισαν πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, κορυφώθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία 24 ώρες αργότερα.
Η SBU δήλωσε ότι είναι βέβαιη για την απόδοση των επιθέσεων στην Κίνα λόγω των «εργαλείων και μεθόδων εμπορικών σημάτων» που χρησιμοποιούνται από τις μονάδες του κινεζικού στρατού στον κυβερνοχώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης