Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πολλές χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο δολάριο και το ευρώ – «Μπούμερανκ» οι κυρώσεις

Ρωσία: Πολλές χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο δολάριο και το ευρώ – «Μπούμερανκ» οι κυρώσεις
Ολοένα και περισσότερες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν τις συναλλαγές του σε εναλλακτικά νομίσματα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Η παγκόσμια κοινότητα είναι μάρτυρας της «διάβρωσης της εμπιστοσύνης» προς το δολάριο και το ευρώ, με τα υπόλοιπα κράτη να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία τους και να προσπαθούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές του σε εθνικά νομίσματα, δήλωσε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας Dmitry Peskov, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Η «τρέλα» των κυρώσεων

«Είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας τρέλας για την επιβολή κυρώσεων - η Ρωσία υπόκειται στη στο μεγαλύτερο κύμα κυρώσεων που έχει επιβληθεί ποτέ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα

Υπενθύμισε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας σε άλλες χώρες έχουν παγώσει.
«Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από την στρατιωτική επιχείρηση, αλλά αυτό απλώς επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης της εμπιστοσύνης έναντι του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος (σ.σ. το δολάριο).
Συνιστά διάβρωση της εμπιστοσύνης προς το δολάριο και το ευρώ, που ήταν πάντα ένα είδος ραχοκοκαλιάς για το διεθνές σύστημα συναλλαγών.
Ολοένα και περισσότερες χώρες αμφισβητούν την αξιοπιστία του δολαρίου και του ευρώ και εξετάζουν επιλογές για συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα», σημείωσε.
Have Sanctions on Russia Changed Putin's Calculus? | Council on Foreign  Relations
Το νέο Bretton Woods

«Δεν υπάρχει αυτής της τάσης, αναμένεται να ενδυναμωθεί στο εγγύς μέλλον».
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι προφανές ότι «ένα νέο σύστημα, διαφορετικό από το Bretton Woods», θα ανακύψει στο τέλος αυτού του νομισματικού πολέμου», κατέληξε.
Russia Gives First Peek Into Currency Reserves Since War Started - BNN  Bloomberg
Analysis: Russia's economic defences likely to crumble over time under  sanctions onslaught | Reuters
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης