Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πατριάρχης Κύριλλος: Η Ρωσία είναι ειρηνόφιλο Έθνος – Υπερασπιζόμαστε σκληρά την πατρίδα μας

Πατριάρχης Κύριλλος: Η Ρωσία είναι ειρηνόφιλο Έθνος – Υπερασπιζόμαστε σκληρά την πατρίδα μας

Αναφέρθηκε σε «σκληροτράχηλους» υπερασπιστές της πατρίδας όσον αφορά το θανατο αμάχων στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ειδική τελετή που πραγματοποίησε για Ρώσους στρατιώτες την Κυριακή 4 Απριλίου 2022, τους αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουν το έθνος του «όπως οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι» έκαναν πάντοτε, καθώς η Μόσχα συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με με δημοσίευμα του Reuters.
Στον πολυτελή Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων που άνοιξε δύο χρόνια στο παρελθόν στην Κουμπίνκα έξω από τη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος έκανε κήρυγμα σε μια ομάδα στρατιωτών επισημαίνοντας ότι η Ρωσία ήταν ένα «ειρηνόφιλο» έθνος που υποφέρει πολύ από την εν εξελίξει σύγκρουση.

To παρελθόν του έθνους

«Δεν επιδιώκουμε με την ψυχή μας τη σύγκρουση ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βλάψει άλλους», ανέφερε ο ιεράρχης και φίλος του προέδρου Vladimir Putin
«Ωστόσο τώρα έχουμε εξ απαλών ονύχων τραφεί από τα νάματα από το ιστορικό μας παρελθόν για να λατρεύουμε την πατρίδα μας.
Και μπορούμε να είμαστε σε θέση να της προσφέρουμε προστασία, καθώς οι σκληροτραχηλοι Ρώσοι πάντοτε προστατεύουν το έθνος τους».

Αντίθεση στη Δύση

Ο Κύριλλος, 75 ετών,θεωρεί  την πολεμική συγκρουση ως την εκδήλωση καθετης αντίδρασης προς μια δυτική φιλελεύθερη παράδοση που θεωρεί παρακμιακή, ιδιαίτερα για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.
Η στάση του για την επέμβαση του στρατού και το θάνατο αμάχων Ουκρανών πολιτών, εξόργισε ορισμένους μέσα στην εγχώρια Ορθόδοξη εκκλησία, καθώς και σε άλλες εκκλησίες που σχετίζονται με το Πατριαρχείο Μόσχας.
Στο κήρυγμά του την Κυριακή, ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε ότι ένιωθε επιπλέον φόβο για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ένοπλή σύγκρουση.
«Αυτοί οι ανθρωποι ανήκουν στην Αγία Ρωσία», ανέφερε.
«Είναι οι αδελφοί και οι αδερφές μας».

Αποναζιστικοποίηση

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια μοναδική επιχείρηση καταστροφής του στρατού της γείτονας και εξάλειψης όσων θεωρύνται ναζιστές και εθνικιστές.
Αντιμετωπίζει την Ουκρανία ως πιθανό προγεφύρωμα για τη δυτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και έναν άμεσο κίνδυνο για το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης