Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Στο Συμβούλιο Ασφαλείας (5/4) του ΟΗΕ τα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούχα

Zelensky (Ουκρανία):  Στο Συμβούλιο Ασφαλείας (5/4) του ΟΗΕ τα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούχα

Ο Ουκρανός πρόεδρος προσκάλεσε την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Nicolas Sarkozy στην Μπούχα για να δουν πού οδήγησαν τα 14 χρόνια των «παραχωρήσεών» τους στη Ρωσία 

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε τη Κυριακή 4 Απρλίου 2022 ότι τα "εγκλήματα πολέμου" που διαπράχθησαν στην Μπούχα και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη 5 Απριλίου 2022.
Ο Zelensky δήλωσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπούχα και σε άλλες πόλεις – μεταξύ αυτών ήταν και άμαχοι που πυροβολήθηκαν. 
Προειδοποίησε ότι όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου «θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν».
Ο Ουκρανός πρόεδρος στο νέο διάγγελμά του δήλωσε ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όμως «δεν αρκεί» αυτό.
Θέλει, όπως είπε, να δουν οι ηγέτες της Ρωσίας πού οδήγησαν οι εντολές τους ενώ παράλληλα προσκάλεσε την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Nicolas Sarkozy να πάνε στην Μπούχα για να δουν πού οδήγησαν τα 14 χρόνια των «παραχωρήσεών» τους στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης