Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη των φιλορώσων Orban στην Ουγγαρία και Vucic στην Σερβία πλήγμα για τις ελίτ, τον Soros και τις Βρυξέλλες

Η νίκη των φιλορώσων Orban στην Ουγγαρία και Vucic στην Σερβία πλήγμα για τις ελίτ, τον Soros και τις Βρυξέλλες
Τι σηματοδοτούν οι νίκες Orban στην Ουγγαρία και Vucic στην Σερβία;
Σχετικά Άρθρα

Ο V. Orban και το κόμμα του Fidesz είναι ο μεγάλος νικητής στην Ουγγαρία, ο Orban εξελέγη πρωθυπουργός με ποσοστό 53% συνθλίβοντας την αντιπολίτευση που ενώθηκε και τελικά έχασε 11,5 μονάδες από την εκλογική της δύναμη και υποχώρησε στο 35%.
Στην Σερβία ο Vucic επίσης κέρδισε στις εκλογές που διεξήχθησαν με ποσοστό ρεκόρ κοντά στο 59%.
Τόσο ο Orban όσο και ο Vucic διάκεινται θετικά προς την Ρωσία και τον ρώσο Πρόεδρο Putin και οι νίκες τους έχουν... πολλαπλή σημασία και χρήζουν προσεκτικής ανάλυσης.

Τι σηματοδοτούν οι νίκες Orban και Vucic;

«Κερδίσαμε μια μεγάλη νίκη μια νίκη τόσο μεγάλη που μπορείς να τη δεις από το φεγγάρι και σίγουρα από τις Βρυξέλλες» ανέφερε ο Orban ο οποίος θα είναι πρωθυπουργός για 4η φορά στην Ουγγαρία.
Είναι κοινό μυστικό ότι ο Orban χλευάζεται και υβρίζεται στις Βρυξέλλες καθώς τον χαρακτηρίζουν εθνικιστή και για τιε Βρυξέλλες αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του για να διασφαλιστεί η πλήρης εδραίωση της εξουσίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο Soros ουγγρικής καταγωγής ο διάσημος επενδυτής επιχείρησε ουκ ολίγες φορές να υπονομεύσει τον Orban καθώς και οι ελίτ του Davos…
Ο σχηματισμός ενός γελοίου συνασπισμού 6 κομμάτων κατά του Orban αποτέλεσε σκέτη απόγνωση.
Είναι η αποθέωση της στρατηγικής του Davos να τοποθετήσει στην εξουσία αδύναμους συνασπισμούς που μπορούν να διαλυθούν, αλλά από την άλλη όντας προσκολλημένοι στην εξουσία θα δώσουν μάχη για να την διατηρήσουν.

Έτσι σχεδίασε το Davos την επιβολή του Mario Draghi στην Ιταλία. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έκλεισε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για να εκδιώξει την Lega, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν εντελώς αντίθετες στην ιδέα μιας τέτοιας κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του Salvini από την κυβέρνηση το 2019.

Τα μέλη του συνασπισμού «Traffic Light» της Γερμανίας δεν έχουν σχεδόν τίποτα κοινό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δείτε το FDP.
Αντίθετα, βλέπουμε τον υπουργό Οικονομικών και ηγέτη του FDP να κάνει ακριβώς αυτοί που τον διόρισαν στην εξουσία, προετοιμάζει το στάδιο για τη μεταφορά της εξουσίας της Γερμανίας στην ΕΕ.
Αλλά όλα αυτά θα αποτύχουν αφού ο Orban είναι ελεύθερος για άλλα τέσσερα χρόνια να ασκήσει βέτο σε κάθε ανόητη και πολεμική ιδέα που εξετάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Η Ουγγαρία βρίσκεται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων από την ΕΕ για τους νόμους κατά των LGBT τους ομοφυλόφιλους, απειλώντας να μπλοκάρει τις διανομές από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η ΕΕ έχει ήδη κάνει τους Πολωνούς να υποχωρήσουν επειδή οι Πολωνοί εξαρτώνται από τη Γερμανία για τις ροές φυσικού αερίου χάρη στη δική τους αδιαλλαξία στο να διακόψουν τις συμφωνίες με τη Ρωσία για την ενέργεια.
Η Ουγγαρία, από την άλλη πλευρά, έχει ενεργειακή ανεξαρτησία από τις Βρυξέλλες, αφού έχει συνάψει απευθείας σύμβαση με την Gazprom για φυσικό αέριο μέσω του αγωγού της Turkstream που πηγαίνει στη Σερβία και την Ουγγαρία.
Αυτό εξηγεί γιατί η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις στη Σερβία και να διακόψει τις ροές αυτού του αγωγού όπου διασχίζει το έδαφος της ΕΕ μέσω της Βουλγαρίας.

Με μια δημοσιονομικά, νομισματικά (δεν είναι στο ευρώ) και ενεργειακά ανεξάρτητη Ουγγαρία, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για την παραμονή τους στην ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες πρόκειται να τους αντιμετωπίσουν ως μέλος κράτος δεύτερης κατηγορίας.
Ο Orbank και η κυβέρνησή του ήταν άκρως αρνητικοί στο να εμπλακούν στη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας, παρόλο που ασκήθηκε σοβαρή πίεση από το ΝΑΤΟ.
Το να στέκεται στο ανάστημα της η Ουγγαρία ενάντια στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενώ η Ρωσία διατηρεί τα εδαφικά της κέρδη στην Ουκρανία, θα ήταν ένα ισχυρό επιχείρημα στις περισσότερες χώρες τους Βίσεγκραντ ότι μπορεί να υπάρχει ελεύθερη επιλογή χωρίς είτε η Ρωσία είτε η ΕΕ να ελέγχουν το μέλλον.

Κέρδισε στην Σερβία ο Vucic

H Σερβία θα προσπαθήσει να διατηρήσει εταιρικές σχέσεις και φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία.
«Εμείς με τη Ρωσία έχουμε καλές, αξιόλογες σχέσεις, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τέτοιες σχέσεις, έχουμε συνεργασίες σε πολλούς τομείς ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Vucic.
Πρέπει τώρα να δούμε τι να κάνουμε στο θέμα του πετρελαίου, θα έχουμε διαπραγματεύσεις για την τιμή του φυσικού αερίου.
Αυτό που είναι σημαντικό για τους Ευρωπαίους, για τους Ρώσους και για τους Αμερικανούς είναι ότι θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας, η οποία έχει λάβει τεράστια υποστήριξη, και δεν θα συνάψουμε καμία στρατιωτική συμμαχία».
«Σε κάθε περίπτωση, εγγυώμαι ότι στη Σερβία κανείς δεν θα διώξει ποτέ τον Ντοστογιέφσκι από τα σχολεία, αφού ο Ντοστογιέφσκι είναι μεγαλύτερος από όλους τους άλλους συγγραφείς στον κόσμο.
Κανείς δεν θα διώξει τον Τσαϊκόφσκι από την όπερα, γιατί δεν έχει νόημα.
Άρα θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο σωστές και εταιρικές σχέσεις, αλλά και φιλικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία», εξήγησε ο Vucic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης