Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιθουανία και Λετονία υποβαθμίζουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία

Λιθουανία και Λετονία υποβαθμίζουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η απάντηση της Μόσχας δεν θα αργήσει να έρθει
Η Λιθουανία και η Λετονία θα μειώσουν το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών των βαλτικών δημοκρατιών Gabrielius Landsbergis και Edgars Rinkevics.
"Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να φύγει από τη Λιθουανία και ο Λιθουανός πρέσβης θα επιστρέψει από τη Μόσχα στο εγγύς μέλλον", ανέφερε ο Landsbergis, σύμφωνα με την Λιθουανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.
"Oι λιθουανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία", είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βαλτικής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, η Λιθουανία θα κλείσει το ρωσικό προξενείο στην Κλαϊπέντα.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το Βίλνιους έλαβε μια τέτοια απόφαση με φόντο τα γεγονότα στην ουκρανική πόλη Μπούχα, τα οποία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε «προβοκάτσια».
Ο Rinkevics απέδωσε τις ενέργειες της Ρήγα στον ίδιο λόγο.
"Η Λετονία θα μειώσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών", έγραψε στο Twitter.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η απάντηση της Μόσχας δεν θα αργήσει να έρθει.
Την περασμένη εβδομάδα, τα ουκρανικά μέσα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκαν στο Μπούτσα μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από αυτό το προάστιο του Κιέβου.
Στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν, τα σώματα των νεκρών βρίσκονται στο δρόμο.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα αυτού του υλικού, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αίμα κοντά στα πτώματα στο έδαφος και ορισμένοι από τους νεκρούς έχουν λευκά περιβραχιόνια στα μανίκια τους, δηλαδή, θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Επιπλέον, το διαδίκτυο παρατήρησε ότι οι «νεκροί» κινούν τα χέρια τους και όταν κοιτάζουν στον καθρέφτη του αυτοκινήτου του χειριστή, φαίνεται ότι ένα από τα σώματα αλλάζει θέση μόλις περάσει το αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης