Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυτικός αξιωματούχος: Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει 130.000 νέους στρατιώτες στην Ουκρανία

Δυτικός αξιωματούχος: Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει 130.000 νέους στρατιώτες στην Ουκρανία
Την Πέμπτη, πάντως, ανακοινώθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Putin, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο καλεί 134.500 πολίτες να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη κλήση δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 130.000 νέους άνδρες για να στείλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχο της Δύσης.
Ειδικότερα, ο δυτικός αξιωματούχος εξηγεί ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ευθυγραμμίζεται με την ετήσια εαρινή επιστράτευση που διενεργείται στη Ρωσία, ωστόσο αυτή τη φορά πρόκειται για «ασυνήθιστα υψηλά νούμερα».
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα αυτοί οι στρατεύσιμοι να σταλούν στην Ουκρανία, παρόλο που το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει δηλώσει ότι στην "στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία θα πάνε μόνο επαγγελματίες στρατιώτες», προειδοποιούν οι αξιωματούχοι της Δύσης.
Επανέλαβαν, μάλιστα, την προειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από λίγες ημέρες ότι η Ρωσία αναδιατάσσει ορισμένες από τις δυνάμεις της από τη Γεωργία, που βρίσκονται εκεί από το 2008, για να ενισχύσει την εισβολή στην Ουκρανία.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν προγραμματισμένο, είναι μια πολύ περίεργη κίνηση για τον ρωσικό στρατό, οπότε εκτιμούμε ότι είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην Ουκρανία», είπαν χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσαν, επίσης, ότι όλο αυτό είναι κάπως ειρωνικό, επειδή οι επιδόσεις αυτών των δυνάμεων στη Γεωργία «διαπιστώθηκε ότι ήταν χαμηλές» το 2008 και αυτό έπρεπε να αναγκάσει τη Ρωσία να αναβαθμίσει τις ένοπλες δυνάμεις και τον εξοπλισμό της.

Ρωσία: Διάταγμα Putin για 134.500 νέους στρατιώτες

Την Πέμπτη, πάντως, ανακοινώθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Putin, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο καλεί 134.500 πολίτες να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη κλήση δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Soygu, όμως, δήλωσε την Τρίτη ότι κανένας από αυτούς που κλήθηκαν δεν θα σταλούν σε hot spot.
«Το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού προσωπικού θα υποβληθεί σε επαγγελματική εκπαίδευση σε κέντρα εκπαίδευσης για τρεις έως πέντε μήνες.
Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν σε κανένα hot spot», ανέφερε σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Υπουργείου.
Το ετήσιο εαρινό στρατιωτικό κ'άλεσμα, το οποίο διαρκεί από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου, θα επηρεάσει Ρώσους άνδρες ηλικίας 18 έως 27 ετών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης