Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P Global: Βελτιώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο 2022

S&P Global: Βελτιώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο 2022
Ο PMI για τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη ανήλθε στις 55,6 μονάδες

Σε ανοδική αναθεώρηση του δείκτη για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Μάρτιο προχώρησε η S&P Global, με τη δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών να ενισχύεται σε υψηλά τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες έναντι 54,5 μονάδων στην προκαταρκτική μέτρηση και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως ο δείκτης θα παραμείνει στις 54,5 μονάδες.
Ο PMI για τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη ανήλθε στις 55,6 μονάδες, έναντι 54,8 μονάδων στην προκαταρκτική μέτρηση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως ο δείκτης θα παραμείνει στις 54,5 μονάδες.
«Η ανθεκτικότητα της οικονομίας θα δοκιμαστεί τους επόμενους μήνες από αντίθετους ανέμους που περιλαμβάνουν περαιτέρω αύξηση του κόστους ενέργειας και των τιμών άλλων βασικών εμπορευμάτων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και επιδείνωσης προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού που προκύπτουν από τον πόλεμο», σχολίασε ο Chris Williamson, Chief Business Economist της S&P Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης