Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειωμένη η παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ σε σχέση με τα επίπεδα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Μειωμένη η παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ σε σχέση με τα επίπεδα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων τους, αφήνοντας ένα πολύ μεγαλύτερο χάσμα προσφοράς στην αγορά από ότι είχαν προβλέψει οι αρχικές εκτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, το Ιράκ, παρήγαγε ημερησίως 4,15 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου τον Μάρτιο, πολύ κάτω από την ποσόστωση βάσει της συμφωνίας ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με στοιχεία της ιρακινής κρατικής εταιρείας πετρελαίου SOMO.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου του Ιράκ μειώθηκε κατά 112.000 βαρέλια τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Reuters.
Ως μέρος της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ μετά τη Σαουδική Αραβία, μπορούσε να αντλήσει έως και 4,370 εκατομμύρια βαρέλια τον Μάρτιο.
Η παραγωγή του Ιράκ, ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα της SOMO, ήταν κατά 220.000 μικρότερη από αυτόν τον στόχο, σηματοδοτώντας ότι ένας αυξανόμενος αριθμός μελών της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ δυσκολεύεται και θα δυσκολεύεται να αντλήσει όσα προβλέπονται από τις ποσοστώσεις, καθώς ο όμιλος αίρει τους ονομαστικούς στόχους παραγωγής κάθε μήνα κατά 400.000 βαρέλια.
Την περασμένη εβδομάδα, η συνάντηση του ΟΠΕΚ+ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν χρειαζόταν καμία αλλαγή στα σχέδια παραγωγής, συμφωνώντας ωστόσο να αυξηθεί η συνολική παραγωγή των μελών κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα αρχής γενομένης από το Μάιο.
Η ποσόστωση παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας έχει αυξηθεί στα 10,549 εκατομμύρια βαρέλια, με την ποσόστωση της Ρωσίας να αυξάνεται στα ίδια επίπεδα.
Η ποσόστωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι 3,04 εκατομμύρια βαρέλια, του Κουβέιτ είναι 2,694 εκατομμύρια, ενώ του Ιράκ είναι 4,461 εκατομμύρια.
Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων τους, αφήνοντας ένα πολύ μεγαλύτερο χάσμα προσφοράς στην αγορά από ότι είχαν προβλέψει οι αρχικές εκτιμήσεις.
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ ήταν κατά μέσο όρο 28,54 εκατομμύρια βαρέλια τον περασμένο μήνα, μόλις 90.000 υψηλότερη από τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τη μηνιαία αύξηση 253.000 βαρέλια που επιτρεπόταν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης