Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την κτηνωδία στην Bucha την διέπραξαν Azov και ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας – Με εκκαθαρίσεις σκότωσαν συνεργάτες των Ρώσων

Την κτηνωδία στην Bucha την διέπραξαν Azov και ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας – Με εκκαθαρίσεις σκότωσαν συνεργάτες των Ρώσων
Το bankingnews από την πρώτη μέρα των μαζικών δολοφονιών ανέφερε ότι το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το προκάλεσαν οι Ουκρανοί, τα Τάγματα Azov και οι ειδικές δυνάμεις που ξεκίνησαν τις εκκαθαρίσεις
Σχετικά Άρθρα

Τι συνέβη στην Bucha της Ουκρανίας;
Το bankingnews από την πρώτη μέρα των μαζικών δολοφονιών ανέφερε ότι το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το προκάλεσαν οι Ουκρανοί, τα Τάγματα Azov και οι ειδικές δυνάμεις που ξεκίνησαν τις εκκαθαρίσεις.
Πρακτικά οι Ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν με τον πιο βίαιο και ανέντιμο τρόπο, όσους Ουκρανούς συνεργάστηκαν με τις Ρωσικές δυνάμεις και εν συνεχεία σκηνοθέτησαν ότι τις σφαγές τις προκάλεσαν οι ρώσοι.
Αυτό που έκαναν οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι ότι πιο ανέντιμο και ποταπό έχει συμβεί πρόκειται για ένα ακραίο έγκλημα πολέμου που προκάλεσαν οι Ουκρανοί στους Ουκρανούς.
Οι Ουκρανοί είναι επικίνδυνοι, ψεύτες, αιμοσταγείς και θρασύδειλοι, σκηνοθετούν εκατοντάδες νεκρούς που οι ίδιοι σκότωσαν και εμφανίζονται στην διεθνή κοινή γνώμη ως θύματα…
Για την θηριωδία της Bucha ευθύνονται αποκλειστικά οι Ουκρανοί….

Η Δύση βιάστηκε να κατηγορήσει την Ρωσία

Η Δύση βιαστικά χωρίς καμία έρευνα κατέληξε σε ένα συμπέρασμα για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή στην ουκρανική πόλη Bucha…
Μέσα σε λίγες ώρες μετά την είδηση στις 3 Απριλίου 2022 ότι είχε σημειωθεί αποτρόπαια σφαγή στη Bucha, μια πόλη 34 χλμ δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, η ετυμηγορία ήταν: Ρωσικά στρατεύματα είχαν σφάξει εκατοντάδες αθώους πολίτες καθώς αποσύρονταν από την πόλη, αφήνοντας τα πτώματά τους σαν σωρούς σκουπιδιών στους δρόμους.

Σε αντίθεση με τα δικαστικά τους συστήματα, όταν πρόκειται για πόλεμο, τα δυτικά κράτη απαλλάσσονται από την ανάγκη για έρευνες και αποδείξεις και διακηρύσσουν την ενοχή με βάση πολιτικά κίνητρα: η Ρωσία είναι ένοχη, οπότε έκλεισε η υπόθεση.

Μόνο που η υπόθεση δεν έχει ανοίξει ακόμα και η ποινή έχει ήδη προταθεί.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron, για παράδειγμα, ζήτησε να απαγορευθεί ο ρωσικός άνθρακας και το πετρέλαιο από την Ευρώπη.
«Υπάρχουν πολύ σαφείς ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου», είπε στο ραδιόφωνο France Inter.
«Αυτό που συνέβη στην Bucha απαιτεί νέο γύρο κυρώσεων και πολύ σαφή μέτρα, επομένως θα συντονιστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ειδικά με τη Γερμανία».

Άλλοι ασκούν πιέσεις στις ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία για το περιστατικό της Bucha.
«Αυτό είναι γενοκτονία», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο Face the Nation στο CBS.
«Οι μητέρες των Ρώσων πρέπει να το δουν αυτό.
Δες τι καθάρματα έχεις μεγαλώσει.
Δολοφόνοι, χασάπηδες» φωνασκούσε ο Zelensky.

Η Ρωσία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη σφαγή.

Ποια τα δεδομένα;

Εάν επρόκειτο να γίνει μια σοβαρή έρευνα, ένα από τα πρώτα πράγματα θα ήταν να αξιολογήσει ένα χρονοδιάγραμμα γεγονότων.
Στις 30 Μαρτίου 2022, όλες οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την Bucha, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 από τον χαμογελαστό Anatoli Fedoruk, δήμαρχο της Bucha, σε ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Facebook.
Η μεταφρασμένη ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο λέει:
«31 Μαρτίου – Ημέρα της απελευθέρωσης της Bucha.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Bucha, Anatoli Fedoruk.
Αυτή η ημέρα θα μείνει στην ένδοξη ιστορία της Bucha και ολόκληρης της κοινότητας Bucha ως ημέρα απελευθέρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους Ρώσους κατακτητές».
Screen-Shot-2022-04-04-at-10.09.24.png

Όλα τα ρωσικά στρατεύματα είχαν αποχωρήσει και όμως δεν υπάρχει καμία αναφορά για σφαγή.
Ο χαμογελαστός δήμαρχος Fedoruk λέει ότι είναι μια «ένδοξη μέρα» στην ιστορία της Bucha, κάτι που δύσκολα θα συνέβαινε αν εκατοντάδες νεκροί πολίτες είχαν σκοτωθεί αποτρόπαια και πεταχτεί σαν σκουπίδια στους δρόμους της Bucha.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τις κατηγορίες του καθεστώτος της Ουκρανίας για υποτιθέμενη δολοφονία αμάχων στην Bucha.
Αποδείξεις εγκλημάτων στhn Bucha εμφανίστηκαν μετά από 4 ημέρες μετά την άφιξη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και εκπροσώπων των ουκρανικών μέσω της ενημέρωσης στην πόλη.
Όλες οι ρωσικές μονάδες αποχώρησαν πλήρως από την Bucha στις 30 Μαρτίου και «κανένας ντόπιος δεν τραυματίστηκε» κατά τη διάρκεια της περιόδου που η μικρή πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων», ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τι έγινε μετά;

Τι έγινε στις 1 και 2 Απριλίου 2022;
Σε άρθρο του ο Jason Michael McCann στο StandpointZero , οι New York Times ήταν στην Bucha στις 2 Απριλίου και δεν ανέφεραν καμία σφαγή, δεν υπήρχαν πτώματα.
Αντίθετα, οι Times ανέφεραν ότι η αποχώρηση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, δύο ημέρες αφότου ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, και ότι οι Ρώσοι άφησαν «πίσω τους νεκρούς στρατιώτες και καμένα οχήματα, σύμφωνα με μάρτυρες, Ουκρανούς αξιωματούχους και δορυφορικές εικόνες και στρατιωτικούς αναλυτές».

Οι Times ανέφεραν ότι οι δημοσιογράφοι βρήκαν τα πτώματα έξι αμάχων.
«Δεν σαφές υπό ποιες συνθήκες πέθαναν, είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι και δίπλα βρέθηκαν ρωσικά αντικείμενα», ανέφερε η εφημερίδα.
Στη συνέχεια ο σύμβουλος του Zelensky, ανέφερε:

«Τα σώματα ανθρώπων με δεμένα χέρια, που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος Mykhailo Podolyak.
«Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν στο στρατό.
Δεν είχαν όπλα.
Δεν αποτελούσαν απειλή».
Συμπεριέλαβε μια εικόνα μιας σκηνής, από το Γαλλικό Πρακτορείο, που δείχνει τρία πτώματα στην άκρη ενός δρόμου, το ένα με τα χέρια προφανώς δεμένα πίσω από την πλάτη.
Οι New York Times δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό του Podolyak ότι οι άνθρωποι είχαν εκτελεστεί».

Είναι πιθανό ότι στις 2 Απριλίου 2022 η πλήρης έκταση της φρίκης δεν είχε ακόμη εμφανιστεί, και ότι ακόμη και ο δήμαρχος το αγνοούσε δύο ημέρες πριν, αν και οι φωτογραφίες δείχνουν τώρα πολλά από τα πτώματα έξω στους δρόμους της πόλης, κάτι που πιθανώς θα ήταν απίθανο κανείς να μην τα είχε δει…
Εκατοντάδες πτώματα δεν περνούν απαρατήρητα προφανώς.

Στην Bucha, οι Times ήταν κοντά στο τάγμα Azov, στρατιώτες του οποίου εμφανίζονται στις φωτογραφίες της εφημερίδας.
Στο άρθρο τους οι Times υπαινίχθησαν ότι το Τάγμα Azov μπορεί να είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες:

«Κάτι πολύ ενδιαφέρον συμβαίνει στη συνέχεια 2 Απριλίου, ώρες πριν αποκαλυφθεί η σφαγή στα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο διαδικτυακός ιστότοπος Left Bank που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ του Ινστιτούτου Gorshenin ανακοίνωσε ότι:

«Ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση εκκαθάρισης στην πόλη Bucha στην περιοχή του Κιέβου, η οποία έχει απελευθερωθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η πόλη εκκαθαρίζεται από σαμποτέρ και συνεργούς των ρωσικών δυνάμεων».

Ο στρατός της Ρωσίας είχε ήδη εγκαταλείψει εντελώς την πόλη, οπότε οι Ουκρανικές δυνάμεις προέβησαν σε αντίποινα, σκότωσαν με τον πλέον βίαιο τρόπο Ουκρανούς πολίτες και εν συνεχεία σκηνοθέτησαν την σφαγή παρουσιάζοντας την ως έγκλημα των ρωσικών δυνάμεων.

Οι κρατικές αρχές θα περνούσαν από την πόλη αναζητώντας «δολιοφθορείς» και «συνεργούς των ρωσικών δυνάμεων».
Μόλις μια ημέρα πριν την 1η Απριλίου 2022 η Ekaterina Ukraintsiva, που εκπροσωπούσε την αρχή του δημοτικού συμβουλίου, εμφανίστηκε σε ένα ενημερωτικό βίντεο στη σελίδα Bucha Live Telegram φορώντας στρατιωτικά ρούχα και καθισμένη μπροστά από μια ουκρανική σημαία για να ανακοινώσει «την κάθαρση της πόλης» προσέξτε κάθαρση της πόλης… όχι απελευθέρωση αλλά κάθαρση…
Ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η άφιξη του τάγματος Azov δεν σήμαινε ότι η απελευθέρωση είχε ολοκληρωθεί (αλλά ήταν, οι Ρώσοι είχαν αποσυρθεί πλήρως) και ότι έπρεπε να διεξαχθεί ένα πλήρες ξεσκαρτάρισμα.
Η Ekaterina Ukraintsiva έκανε αυτή την δήλωση μια μέρα μετά τα σχόλια του δημάρχου ότι η πόλη απελευθερώθηκε.

Το πρωί στις 3 Απριλίου 2022, ο κόσμος έμαθε για τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε: «Καταδικάζουμε σθεναρά τις προφανείς φρικαλεότητες των δυνάμεων της Ρωσίας στην Bucha και σε ολόκληρη την Ουκρανία. Επιδιώκουμε τη λογοδοσία χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο, τεκμηριώνοντας και ανταλλάσσοντας πληροφορίες για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».
Ο πρόεδρος Biden ζήτησε να διεξαχθεί δίκη για «εγκλήματα πολέμου».
«Αυτός ο τύπος είναι βάναυσος και αυτό που συμβαίνει στο Bucha είναι εξωφρενικό και το έχουν δει όλοι. Νομίζω ότι είναι έγκλημα πολέμου».

Το περιστατικό Bucha είναι μια κρίσιμη στιγμή στον πόλεμο.
Επιβάλλεται μια αμερόληπτη έρευνα, την οποία πιθανώς μόνο ο ΟΗΕ θα μπορούσε να διεξαγάγει
Το τάγμα Azov μπορεί να διέπραξε δολοφονίες εκδίκησης εναντίον Ρώσων συνεργατών ή οι Ρώσοι διέπραξαν αυτή τη σφαγή.
(Για άλλη μια φορά το Πεντάγωνο προσπάθησε να μετριάσει την πολεμική υστερία, λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την ευθύνη της Ρωσίας)

Η περίπτωση της Bucha έρχεται να αποδείξει ότι το καθεστώς της Ουκρανίας συνεργάζεται με επικίνδυνους φονιάδες που στόχο έχουν να συνεχίσουν τις εκκαθαρίσεις κατά Ουκρανών που συνεργάστηκαν με τις ρωσικές δυνάμεις.
FPaK409WQAMKPBk_1.jpg
FPcFgLVXsAcI1eZ_1.jpg

FPYJ7pPXIAYG_gS.jpg
FPbtEz4XoAICbJu_1.jpg
FPaATqyWYAIFT8C.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης